Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    3 weeks ago

03 December 2009

JADUAL KETIBAAN JEMAAH HAJI DI LAPANGAN TERBANG SULTAN MAHMUD

02 December 2009

Pesakit Jantung Berlubang Jalani Pemeriksaan

Oleh: Kamarudin Mat Akib dan Harun Hassan


Mohd Khaidill Sharifudin, Gambar oleh Zulkipli CW Putra

Mohd Khaidill Sharifudin, kanak-kanak berusia tiga tahun yang menghidap penyakit jantung berlubang menjalani pemeriksaan di Pusat Perubatan Prince Court, Kuala Lumpur, semalam (1 Disember).Pesakit bergambar bersama ibu bapa dan Dr. David Khoo Sin Keat selepas menjalani pemeriksaan.

Pesakit dari Kampung Lubuk Lesung itu dibawa ke hospital berkenaan Isnin lalu bagi pemeriksaan awal penyakitnya, sebelum menjalani pembedahan.


Dr. David Khoo Sin Keat bertanya sesuatu kepada ibu bapa Mohd Khaidill mengenai penyakit yang dihidapinya.

Sebelum ini, Menteri Besar, Dato’ Ahmad Said memberi jaminan kerajaan negeri akan membiayai sepenuhnya rawatan Mohd Khaidill.


Jururawat di Pusat Perubatan Prince Court mengambil ukuran tinggi Mohd Khaidill.

Beliau yang melawat pesakit di rumah keluarganya di Kampung Lubuk Lesong, Kemaman, pada 14 November 2009 lalu, menyampaikan hasrat kerajaan negeri untuk membiayai sepenuhnya rawatan Mohd Khaidill di hospital itu di mana sebelum ini seorang kanak-kanak yang mengalami nasib sama, Mohd Ayub Mansor, turut dirawat di situ.


UKOM