Halaman

  • 16 DISEMBER 2019 (ISNIN) - *8.00 pagi :* YB Hajah Zuraidan binti Kamaruddin, Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan menghadiri Majlis Perbarisan Tamat Latihan Kursus Sijil Sains Keb...
    22 hours ago

11 May 2018

Ahmad Samsuri Menteri Besar Baharu TerengganuAhli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Rhu Rendang, Dr Ahmad Samsuri Mokhtar dilantik menjadi Menteri Besar Terengganu yang baharu selepas PAS memenangi Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14), semalam.


Perlantikan Setiausaha Politik Presiden PAS itu diperkenan oleh Sultan Terengganu, Sultan Mizan Zainal Abidin pada istiadat angkat sumpah jawatan dan menandatangani watikah di Istana Syarqiyyah, Chendering, malam tadi.  

Bekas Ketua Jabatan Aeroangkasa Universiti Putra Malaysia (UPM) berkelulusan Doktor Falsafah (PhD) Kejuruteraan Mekanikal dari University Of Leeds, United Kingdom itu disenaraikan sebagai calon Menteri Besar bersama dua lagi nama lain. 


Pemilihan Dr Ahmad Samsuri yang juga pakar aeroangkasa itu dikatakan usaha PAS menampilkan generasi kepimpinan baharu di Terengganu dengan menggembleng tenaga teknokrat dan ulama.