Halaman

13 May 2014

BN Kekal Memerintah: Roslee Daud kembali BN- Mohd Jidin.

Oleh: Aminudin Ismail. 

KEMELUT politik Terengganu yang menjadi bualan hangat seluruh Malaysia hari ini hampir pasti mencapai kemuncaknya apabila difahamkan BN akan terus kekal memerintah Terengganu untuk sehingga akhir penggal ini.

Kenyataan ini diperkuatkan lagi apabila, Teganukita menghubungi seorang pemimpin kanan UMNO Terengganu yang juga ADUN Permaisuri, Dato' Mohd Jidin Shafee yang mengesahkan bahawa Adun Bukit Besi Roslee Daud menarik balik surat perletakan keluar UMNO.

"Petang tadi (13hb Mei) Roslee ada beritahu tahu saya beliau akan menarik balik (Surat perletakan sebagai ahli UMNO), kini hanya tinggal dua sahaja yang masih menjadi ahli bebas iaitu Kijal dan Ajil.

"BN tetap kekal (mentadbir Terengganu)...hampir selesai dah kepada asal, sikit-sikit lagi je...merajuk manja (sikit-sikit)," kata Mohd Jidin yang memberi keyakinan bahawa pemerintahan BN Terengganu akan kembali kepada asal.

Dalam pada itu, Menteri Besar Terengganu, Dato' Ahmad Razif Abdul Rahman difahamkan akan membuat sidang akhbar pertamanya di Wisma Darul Iman, esok. (14Mei)

Sehingga kini, dua Wakil Rakyat BN menyertai bebas menjadikan ADUN BN 15, PAS 14, PKR 1.

Kini beberapa Wakil Rakyat BN Terengganu berada di Kuala Lumpur untuk bertemu Perdana Menteri esok.

 

No comments: