Halaman

12 May 2014

UMNO KE ARAH TRANSFORMASI PEMIKIRAN BARU DAN KEKALKAN KELUHURAN PERJUANGAN- KATA YB A.LATIFF AWANG, KETUA BAHAGIAN MARANG


Umno memerlukan transformasi pemikiran baru, semua ahli hendaklah berfikiran positif bagi memperkasakan Umno, terutama bagi menawan pemikiran generasi Y, kata Ketua Umno Bahagian Marang, YB A.Latiff Awang.

Katanya, transformasi Umno seharusnya merangkumi  transformasi minda, gaya dan bentuk pengurusan yang cekap dan transformasi  kea rah mendapat sokongan rakyat dan rakan strategik.

Beliau berkata demikian sempena sambutan Ulangtahun ke 68 Umno.

“Umno perlu membina dan memperkasakan perjuangan dan membentuk keyakinan rakan-rakan strategik  parti dan rakyat keseluruhan,” katanya.

Beliau juga menyarankan agar kepimpinan Umno di semua peringkat  meletakkan KPI dalam setiap tindakan dan Umno tidak boleh berfikiran jumud, melainkan perlu perubahan paradigma dalam cara berfikir, yakni di luar kotak kebiasaan, di samping pemimpin dan ahli yang berhati luhur.

YB A.Latiff yang juga Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri bagi portfolio berkaitan transformasi kerajaan,  komunikasi dan multi media negeri  berkata, Umno mesti menjiwai rakyat, orang Melayu khususnya dan para pemimpin di semua peringkat perlu turun padang sentiasa bersama rakyat sama ada di kampung mahupun di bandar.

“Umno perlu terus relevan dan konsisten dalam perjuangan membela nasib bangsa Melayu dan Umno  mesti melakukan transformasi yang berkesan, stail pengurusan parti  yang lebih cekap dan berinovasi di semua peringkat pusat, negeri, bahagian, Dewan Undangan Negeri dan cawangan-cawangan” ujarnya lagi.

Beliau berharap program-program parti yang dianjurkan dengan gerak kerja yang berkesan dan menarik hati pengundi-pengundi dengan membentuk imej dan identiti yang mulia dan cemerlang.
No comments: