Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    2 months ago

28 March 2019

Fokus Isu Wanita Jadi Agenda Utama - Zuraida
KUALA TERENGGANU, 28 Mac - Kerajaan negeri akan memberi penekanan kepada empat permasalahan utama yang melibatkan kaum wanita di Terengganu. 

 Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Wanita, Zuraida Md. Noor berkata, pihaknya memfokuskan empat masalah utama itu dengan memastikan hak-hak mereka ditunaikan dan bukannya mengeksploitasi golongan ini untuk keseronokan dan keuntungan. 

Katanya, salah satu permasalahan melibatkan diskriminasi wanita dalam pekerjaan sedang ditangani dengan Terengganu menjadi contoh dari sudut mengiktiraf bakat dan kemampuan wanita dalam kemajuan negeri. 

26 March 2019

Zuraida Terima Anugerah Ikon Wanita Noor Arfa
KUALA TERENGGANU, 26 Mac - Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Wanita Terengganu, Zuraida Md. Noor menyifatkan Anugerah Ikon Wanita Noor Arfa 2019 yang diberikan kepadanya sebagai pengiktirafan terbesar dalam perjuangan mengangkat martabat wanita di negeri ini.

Katanya, beliau berterima kasih kepada Noor Arfa kerana memberi anugerah yang sangat bermakna kepadanya yang masih baharu dalam kepimpinan dan politik negeri.

"Pengiktirafan dan kepercayaan yang diberikan terhadap diri saya yang masih lagi mentah berbanding mereka yang lebih berpengalaman dan telah mencurahkan banyak jasa serta sumbangan kepada golongan wanita amat saya hargai.

24 March 2019

Natyamela 2.0 Tingkatkan Kualiti MahasiswaKUALA NERUS, 24 Mac – Pertandingan nyanyian dan tarian ‘Rutra Sangaman’ (Natyamela 2.0) di Universiti Malaysia Terengganu (UMT), semalam, berupaya meningkatkan kualiti mahasiswa dan mahasiswi.

Pengerusi Jawatankuasa Kebajikan, Pembangunan Wanita & Keluarga dan Perpaduan Nasional negeri, Hanafiah Mat berkata, potensi yang ada dalam diri setiap penuntut universiti perlu diasah sebaiknya untuk manfaat dalam lapangan kerjaya suatu hari nanti.