Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    2 months ago

06 March 2019

Kerajaan Bina Semula Lebih 15 Rumah TerbakarKUALA TERENGGANU, 6 Mac – Lebih 15 rumah terbakar di seluruh Terengganu dibina semula oleh kerajaan negeri sejak mengambil alih pemerintahan sembilan bulan yang lalu.

Pengerusi Jawatankuasa Kebajikan, Pembangunan Wanita, Keluarga dan Perpaduan Nasional negeri, Hanafiah Mat berkata, kerajaan baharu mengambil langkah lebih proaktif berbanding pentadbiran negeri yang lalu apabila mengambil masa lebih lama untuk menggantikan rumah mangsa.

Dua Taska Baharu Dibuka Tahun Ini

 

KUALA TERENGGANU, 6 Mac – Kerajaan negeri merealisasikan janji manifesto pada Pilihan Raya Umum Ke-14 untuk menyediakan lebih banyak pusat jagaan kanak-kanak di jabatan kerajaan apabila dua taska baharu bakal dibuka tahun ini.

Pengerusi Jawatankuasa Kebajikan, Pembangunan Wanita, Keluarga dan Perpaduan Nasional negeri, Hanafiah Mat berkata, taska baharu itu masing-masing akan dibuka di Wisma Darul Iman dan di Majlis Perbandaran Dungun.

“Setakat ini dua buah taska akan dibuka yang pertama, di Wisma Darul Iman di (ruangan) kafetaria akan diambil dan dibaik pulih untuk dibuat taska dan yang kedua di Majlis Perbandaran Dungun.