Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    2 months ago

31 October 2015

Terengganu Perintis Ubah Hasil Sisa Pepejal Ke Tenaga


Terengganu bakal menjadi negeri pertama yang mengubah hasil sisa pepejal kepada tenaga selepas memeterai Memorandum Persefahaman (MoU) antara kerajaan negeri dengan Syarikat Mercu Resolution Sdn. Bhd. bagi pelaksanaan projek ‘Waste To Wealth’.

MoU di antara Syarikat Mercu Resolution Sdn. Bhd. dengan sebuah anak syarikat DONG Energy yang berpengkalan di Denmark, Renescience A/S turut diadakan bagi memastikan kesinambungan projek tersebut.

Bagi memastikan komitmen kepada kerajaan negeri dalam perlaksanaan projek yang akan dijalankan itu, Renescience A/S turut menandatangani Surat Aku Janji (LoU) pada majlis yang sama.

Payang.my Jadi Medium Usahawan Terengganu Luaskan Pasaran Ke Peringkat Global


Terengganu merintis inisiatif baharu membangunkan portal e-Dagang yang dikenali sebagai Payang.my.untuk kemudahan capaian usahawan tempatan secara percuma bagi meluaskan pasaran jualan produk tempatan ke peringkat lebih global.

Menteri Besar, Dato’ Seri Ahmad Razif Abd Rahman berkata, kemudahan yang dibangunkan menerusi anak syarikat Top IT Industries Sdn Bhd itu memberi peluang kepada para peniaga tempatan untuk lebih berdaya saing dan meraih keuntungan lebih tinggi dengan bantuan Yayasan Pembagunan Usahawan Negeri Terengganu.

“Projek Payang.my akan menawarkan perkhidmatan jualan dan pemasaran dalam talian secara percuma untuk usahawan-usahawan tempatan seluruh Malaysia, khasnya usahawan Terengganu.