Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    3 weeks ago

04 February 2012

MCA Besut agih 500 kotak limau kepada penduduk Bandar Jertih

Oleh: Mohammad Ishak
Suasana menyambut perayaan Tahun Baru Cina dikalangan masyarakat Cina negeri ini masih dirasai meskipun ia sudah seminggu berlalu

MCA Bahagian Besut hari ini menyertai program turun padang dengan mengagihkan limau mandarin kepada penduduk terutama mereka yang tinggal di sekitar di Bandar Jertih.

Pengerusi Barisan Nasional (BN) Besut, Datuk Seri Idris Jusoh bersama pemimpin MCA bahagian itu menjelajah dari rumah ke rumah mengagihkan limau kepada pemilik premis di bandar itu.

Pengagihan limau oleh MCA Besut itu menjadi acara tahunan apabila ia dilakukan pada setiap tahun sama ada sebelum atau selepas menyambut perayaan berkenaan.

Konsep turun padang dan mengagihkan limau dari rumah ke rumah selain dapat menjalin hubungan penduduk dengan pemimpin parti itu ia juga berjaya memupuk semangat kerjasama antara masyarakat keturunan Cina dengan pemimpin kerajaan.

Idris yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Jertih, yang turut serta mengagihkan limau berkenaan memuji usaha yang dilakukan oleh pemimpin MCA Besut kerana mengambil pendekatan bijak menemui penduduk sempena perayaan berkenaan.


Skim Pembiayaan Khas KWSP jaga kepentingan pencarum

Oleh: Aida Abd Rahman

Perdana Menteri, Dato’ Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak memberi jaminan penggunaan RM1.5 bilion dana daripada Kumpulan wang Simpanan Pekerja (KWSP) untuk Skim Pembiayaan Khas bagi perumahan awam kepada golongan berpendapatan rendah tidak akan menjejaskan pencarum KWSP.

Jumlah peruntukan itu, menurut Perdana Menteri tidak begitu besar berbanding jumlah dana yang terdapat dalam KWSP.

“Kita memang mengutamakan dana KWSP kerana ia berkait dengan pencarum KWSP. Skim yang dicadangkan ini tidak akan menjejaskan kepentingan KWSP kerana nilai rumah berkenaan jauh lebih tinggi nilai pasarannya berbanding nilai rumah yang dijual kepada pembeli.

“Kalau pembeli tidak mampu bayar balik,rumah berkenaan masih boleh dijual di pasaran dengan harga yang lebih besar. Jadi, soal kepentingan pencarum KWSP sentiasa dilindungi menerusi apa jua skim,” katanya ketika sidang akhbar sejurus Program Perdana Menteri Bersama Rakyat Dun Rhu Rendang, di Padang Astaka Majlis Daerah Marang, Kampung Paya, Marang, semalam (3 Februari).

Turut hadir, isteri Perdana Menteri, Datin Paduka Seri Rosmah Mansor; Menteri Besar, Dato’ Seri Haji Ahmad Said dan isteri, To’ Puan Seri Norliza Mahmud; Menteri Belia dan Sukan, Dato’ Seri Ahmad Shabery Cheek; Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato’ Haji Mazlan Ngah; Yang Dipertua Dewan Undangan Negeri, Dato’ Tengku Putera Tengku Awang.

Hadir sama, Ketua Bahagian Marang merangkap Pengerusi Jawatankuasa Kebajikan, Pembangunan Masyarakat dan Wanita negeri, Dato’ Yahya Khatib Mohamad serta Pegawai Penyelaras Dun Rhu Rendang, Encik Nik Dir Nik Wan Ku.

Perdana Menteri berkata demikian sebagai mengulas bantahan segelintir pihak mengenai penggunaan RM1.5 bilion bagi tujuan program itu.

Malah, beliau berkata, skim yang berkonsepkan mesra rakyat itu memberi peluang kepada pencarum KWSP yang berpendapatan rendah memiliki rumah sendiri selepas gagal mendapatkan pinjaman daripada institusi kewangan.Empat DUN terima RM12.1 juta BR1M

Oleh: Suriati Ali

Kira-kira RM12.1 juta diperuntukkan untuk diagihkan kepada penerima-penerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) di empat Dewan Undangan Negeri (DUN) di kawasan Marang sempena Program Lawatan Perdana Menteri Bersama Rakyat di Padang Astaka Majlis Daerah Marang (MDM), semalam (3 Febrauri).

Daripada jumlah itu, DUN Bukit Payong menerima peruntukan berjumlah RM3.4 juta, DUN Rhu Rendang (RM3.1), DUN Pengkalan Berangan (RM2.9) dan DUN Alor Limbat pula menerima RM 2.7 juta.

Semua penerima bantuan BR1M terharu di atas keprihatinan dan sikap cakna Perdana Menteri yang sememangnya menyedari dan faham masalah rakyat.

Penerima bantuan BR1M yang juga nelayan dari Kampung Kijing, Marang, Muda Mohd, 71, berkata bantuan yang diterima ini akan digunakan sebaik mungkin untuk membeli pelbagai keperluan dapur dan ubat-ubatan.

Katanya, setiap penerima sewajarnya berterima kasih di atas pemberian yang cukup berharga itu walaupun ada di antara penerima terdiri daripada penyokong Pas.
“Apa yang diterima ini sewajarnya di balas sewaktu tiba Pilihan Raya ke 13 nanti bertujuan meneruskan kepimpinan yang telus dan bijaksana,” katanya ketika ditemui Teganukita selepas program itu.

Nor Ainsha Ajid, 25, berkata dia bersyukur kerana suami, MD Faizal Md Mohd Nor turut tersenarai sebagai penerima BR1M yang cukup berharga buat keluarga.

“Saya dan suami tidak akan melupakan jasa pemberinya iaitu kerajaan Barisan Nasional dan pasti kami membalas apabila tiba PRU ke 13,” katanya.

lebih 10,000 penduduk setempat hadir bagi memeriahkan program yang disempurnakan Perdana Menteri, Dato’ Sri Mohd Najib Abdul Razak bersama Isteri Datin Paduka Seri Rosmah Mansor.

Turut hadir, Menteri Besar, Dato’ Seri Haji Ahmad Said dan isteri, To’ Puan Seri Norliza Mahmud; Menteri Belia dan Sukan, Dato’ Seri Ahmad Shabery Cheek; Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato’ Haji Mazlan Ngah; Yang Dipertua Dewan Undangan Negeri, Dato’ Tengku Putera Tengku Awang.

Hadir sama, Ketua Bahagian Marang merangkap Pengerusi Jawatankuasa Kebajikan, Pembangunan Masyarakat dan Wanita negeri, Dato’ Yahya Khatib Mohamad serta Pegawai Penyelaras Dun Rhu Rendang, Encik Nik Dir Nik Wan Ku.
Pada masa sama, beliau turut menyampaikan kerusi roda kepada 10 penerima, lima unit bot enjin sangkut dan bantuan kebajikan masyarakat.


Video DUN Terima RM12.1 Juta BR1M


PPK Marang sasar perluas kawasan tanaman

Oleh: Aida Abd Rahman

Potensi tanaman kelapa sawit yang baik pada masa depan mendorong Pertubuhan Peladang Kawasan (PPK) Marang memohon tanah seluas 17 hektar dari kerajaan negeri berhampiran projek sedia ada untuk meluaskan ladang berkenaan.

“Kawasan itu sekarang ini terbiar dan tidak bertanam, boleh menjadi aset kekal kepada PPK Marang pada masa akan datang sekiranya kerajaan meluluskan tanah itu kepada PPK.

“Tanah itu akan ditanam sebaik sahaja kelulusan kerajaan atau Pejabat Daerah Marang diperolehi,” kata Pengurus Besar PPK Marang, Ahmad Anuar Abdullah.

Encik Ahmad Anuar berkata sebanyak RM60,000 dibelanjakan untuk membersih tanah dan kawasan sebelum projek itu dimulakan pada 2009 dan sehingga kini jumlah kos keseluruhan meningkat kepada RM120,000.

Beliau berkata PPK Marang tidak mempunyai masalah dari segi pemasaran buah kelapa sawit kerana mereka boleh memasarkannya melalui Pertubuhan Peladang Negeri (PPN) sebagai badan induk PPK.

Hasil projek itu nanti akan diagih-agihkan kepada para peserta dalam bentuk dividen berdasarkan saham masing-masing dalam PPK.
Serupa tapi tak sama

Oleh: Kamarudin Mat Akib

Memulakan ucapan di majlis Perdana Menteri Bersama Rakyat di Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Buruk, semalam, Dato’ Sri Mohd Najib Tun Razak menarik perhatian kira-kira 10,000 hadirin, apabila beliau memaklumkan di Raub, Pahang juga terdapat DUN menggunakan nama Batu, iaitu Batu Kurap.

Secara logiknya, kata beliau, “Batu Kurap” lebih teruk daripada “Batu Buruk”, tetapi keadaan sebaliknya berlaku.

Perdana Menteri berkata, DUN Batu Kurap sejak merdeka hingga kini sentiasa berada di bawah pentadbiran Barisan Nasional (BN), tetapi DUN Batu Buruk dikuasai Pas sejak 26 tahun lalu.

“Penduduk di DUN Batu Buruk tidak merasai berada di bawah pemerintahan wakil rakyat BN sejak 1986,” katanya ketika berucap pada majlis YAB Perdana Menteri Bersama Rakyat Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Buruk di Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Budiman, petang semalam.

Dato’ Sri Mohd Najib secara bergurau berkata, nama Batu Buruk tidak perlu ditukar seperti kebiasaan kepercayaan masyarakat Melayu menukar nama anak mereka yang sering sakit, kerana beliau yakin pengundi di Batu Buruk akan memilih BN pada pilihan raya umum akan datang.

Bagi menggapai imipian itu, beliau mahu semua pihak berganding bahu bagi memastikan DUN Batu Buruk dirampas semula oleh BN pada pilihan raya akan datang.

“Kita perlu bekerja lebih kuat di DUN Batu Buruk supaya kita menang pada pilihan raya akan datang,” katanya.

Perdana Menteri memberi amaran bagi mencapai hasrat tersebut, tidak ada ‘cas kenting’ dan semua pihak perlu akur dengan keputusan pucuk pimpinan parti dan BN dalam menentukan calon untuk bertanding di kawasan berkenaan.

03 February 2012

Batu Burok berubah wajah jika pilih BN


Oleh; Esah Abdullah

Kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Burok akan berubah wajah jika Barisan Nasional berjaya memenangi kawasan tersebut dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) nanti.

Menteri Besar, Dato’ Seri Haji Ahmad Said, ketika mengumumkan perkara itu, berkata kerajaan negeri akan membina 1,000 unit rumah untuk rakyat di DUN Batu Burok jika BN menang kawasan tersebut.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada majlis Perdana Menteri Bersama Rakyat DUN Batu Burok di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Seri Budiman, Kuala Terengganu petang ini.

Sehubungan itu, katanya, pihaknya telah mengenal pasti kawasan berpaya bagi pembinaan rumah berkenaan dengan kos pengambilan balik tanah menelan belanja berjuta ringgit.

“Kerajaan BN tidak pernah berbohong dan kita akan kotakan segala janji,” katanya.
Katanya, tahun ini kerajaan tambah peruntukkan bagi bantuan baiki rumah atap biru kepada RM1 juta bagi setiap DUN berbanding tahun sebelumnya RM60,000 setiap DUN.


“Apa lagi yang kerajaan tidak bantu rakyat, semuanya telah beri malah penduduk di sini (Batu Burok) lebih ramai yang terima bantuan Rakyat 1Malaysia (BRIM) iaitu 7,311 orang berbanding DUN lain dalam Parlimen Kuala Terengganu,” katanya.

Tambahnya, rakyat perlu bersyukur apa yang diterima dan terima kasih kepada yang memberi dan pilihlah BN agar masyarakat terus terbela.

Perdana Menteri kayuh basikal ke pasar minggu Shahbandar

Oleh FAUZI MOHDSambutan meriah diberikan peniaga dan pengunjung pasar minggu di Shahbandar, Kuala Terengganu kepada Dato’ Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak yang berkunjung ke kawasan itu sebentar tadi.Tinjauan mesra kira-kira setengah jam itu bagi mendekati lebih 200 peniaga dan penjaja sempena program turun padang oleh Perdana Menteri ke Terengganu hari ini.Turut serta, Menteri Besar, Dato’ Seri Ahmad Said; Menteri Belia dan Sukan, Dato’ Seri Ahmad Shabery Cheek dan Dato’ Bandar Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT) Dato’ Adzlan Dagang.

Lebih menarik, rombongan santai Perdana Menteri disertai lebih 500 pengayuh basikal yang turut serta berkayuh bersama Dato’ Seri Mohd Najib hampir satu kilometer ke pasar berkenaan.Beliau sebelum itu menyempurnakan pelancaran Kelab Basikal Terengganu di hadapan Hotel Grand Continental, Kuala Terengganu.Video Perdana Menteri Kayuh Basikal
Pas bawa matlamat politik menghalalkan cara

Dato' Seri Mohd Najib menyampaikan bantuan kerusi roda kepada penerima Dun Batu Buruk, Kuala Terengganu pada majlis Perdana Menteri Bersama Rakyat DUN Batu Burok di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Seri Budiman, Kuala Terengganu petang ini. - Gambar oleh Zulkipli Putra.

Oleh; Esah Abdullah

Kerajaan Barisan Nasional (BN) berjuang di atas landaran benar dan apa yang dilakukan kerajaan selama ini adalah lebih Islamik daripada Pas yang menggunakan slogan membangun bersama Islam.

Perdana Menteri, Dato’ Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak berkata, BN memberi tumpuan lebih kepada rakyat, sedangkan Pas hanya menumpukan kepada ceramah yang mengelirukan rakyat.

”Pas ni memang kuat lebong (tipu), mereka bawa matlamat politik yang menghalalkan cara dan sekarang untuk raih undi orang bukan Islam mereka tukar pula kepada negara berkebajikan,” katanya di depan kira-kira 10,000 rakyat di majlis Perdana Menteri Bersama Rakyat DUN Batu Burok di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Seri Budiman, Kuala Terengganu petang ini.

Hadir sama, Datin Paduka Seri Rosmah Mansor; Menteri Besar, Dato’ Seri Haji Ahmad Said dan Isteri To’ Puan Seri Hajah Norliza Mahmud; Menteri Belia dan Sukan, Dato’ Seri Ahmad Shabery Cheek; Yang Dipertua DUN, Dato’ Haji Tengku Putera Tengku Awang dan Setiausaha Kerajaan, Dato’ Mazlan Ngah serta Ahli-ahli Mesyuarat Kerajaan Negeri.

Perdana Menteri berkata, contoh terbaru, Pas telah buang ahlinya, Dato’ Dr. Hasan Ali semata-mata kerana berjuang menyelamatkan akidah umat Islam, tapi kerana tak sebulu dengan pemimpinnya dia diketepikan.

“BN sentiasa sentiasa mendahulukan rakyat, tolong mereka yang susah malah buat apa yang digalakkan dalam Islam membantu golongan yang tidak bernasib baik,” katanya.
Di majlis berkenaan Perdana Menteri telah menyampaikan replika cek Bantuan 1Malaysia (BRIM) kepada empat DUN dalam Parlimen Kuala Terengganu berjumlah RM9.7 juta iaitu Batu Burok (RM3.6 juta) Ladang (RM1.4 juta), Wakaf mempelam (RM2.7 juta) dan DUN bandar (RM2 juta).

Dato’ Seri Mohd Najib turut menyampaikan bantuan kepada 50 orang penerima Yayasan Tekun berjumlah RM503,000 dan sembilan kerusi roda serta 20 orang menerima bantuan kebajikan masyarakat.
PM ajak rakyat imbau kenangan pahit Pas perintah Terengganu

Dato' Seri Mohd Najib Tun Razak ketika merucap mengingatkan rakyat Terengganu terutama penduduk Dun Batu Buruk supaya tidak lagi mengalami peristiwa pahit pada tahun 1999 apabila Pas memerintah Terengganu. - Gambar oleh Zulkipli Putra.

Oleh: Kamarudin Mat Akib dan Esah Abdullah

Perdana Menteri, Dato’ Sri Mohd Najib Tun Razak, mengajak rakyat Terengganu supaya mengimbau kembali kenangan pahit yang mereka alami sewaktu pemerintahan Pas pada tahun 1999, apabila parti itu memerintah negeri ini.

Malah, beliau memberi amaran mereka akan menerima nasib serupa – di mana kebajikan mereka terabai dan tidak ada sebarang pembangunan dilakukan bagi membela nasib rakyat sepanjang pemerintahan parti itu – jika mereka memilih calon Pas pada Pilihan Raya Umum akan datang.


“Masihkah Kau Ingat apa yang berlaku pada tahun 1999 hingga 2004 apabila Pas memerintah Terengganu?,” katanya ketika berucap pada majlis YAB Perdana Menteri Bersama Rakyat Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Buruk di Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Budiman, petang ini.

Hadir sama, Isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor; Menteri Besar, Dato’ Seri Haji Ahmad Said dan isteri, To’ Puan Norliza Mahmud; Ahli-Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri dan ketua-ketua UMNO bahagian seluruh negeri.

Berdasarkan perkembangan politik semasa Perdana Menteri yakin rakyat Terengganu, khususnya penduduk di DUN Batu Buruk tidak mahu mengulangi kesilapan mereka memilih Pas untuk menerajui pemerintahan negeri Terengganu.

Sehubungan itu, beliau meminta pengundi di DUN Batu Buruk dan semua DUN di negeri ini memilih calon BN pada pilihan raya umum akan datang agar mereka terus mengecapi nikmat pembangunan dan pemberian pelbagai subsidi untuk kesejahteraan mereka dan keluarga.

Beliau meminta rakyat usah tertipu dengan slogan yang dimainkan oleh pemimpin Pas – Membangun Bersama Islam – kerana ia hanya indah pada nama saja.

“Pas tidak mampu mentadbir negeri dan negara ini kerana mereka hanya pandai mencipta slogan tetapi tidak melakukan apa-apa untuk meningkatkan syiar Islam,” ujar beliau.

Sebaliknya, kata beliau, BN mempunyai banyak lagi agenda untuk membangunkan negara pada masa depan, termasuk meningkatkan syiar Islam, walaupun mereka tidak mencanangkan usaha-usaha ke arah itu.

TERKINI: Program Perdana Menteri Bersama Rakyat dan penyampaian BR1M di Dun Batu Buruk, Kuala Terengganu.

Perdana Menteri sebaik tiba di Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Budiman, Kuala Terengganu untuk Program Perdana Menteri Bersama Rakyat dan penyampaian BR1M di Dun Batu Buruk, Kuala Terengganu, hari ini (3 februari 2012 - 3.15 ptg) - Gambar oleh Zulkipli Putra.


PM hadir jamuan rakyat di Masjid Al-Muktafi Billah Shah

Oleh FAUZI MOHD

Perdana Menteri, Dato’ Seri Mohd. Najib Tun Abdul Razak menghadiri majlis jamuan makan tengah hari bersama rakyat, sejurus selepas menunaikan solat Jumaat di Masjid Al-Muktafi Billah Shah, Ladang, Kuala Terengganu, sebentar tadi.Beliau yang tiba di perkarangan masjid pada kira-kira pukul 1.15 tengah hari terus memasuki barisan hadapan ruang solat, selepas bersalaman dengan ramai para jemaah yang menyambut ketibaannya.

Turut hadir Menteri Besar, Dato’ Seri Ahmad Said; Ketua UMNO Bahagian Kuala Terengganu, Dato’ Wan Farid Wan Salleh dan Pegawai Pembangunan Dewan Undangan Negeri (DUN) Ladang, Dato’ Wan Hisham Wan Salleh serta pemimpin negeri yang lain.Khutbah Jumaat yang bertajuk “Hayatilah Sunnah Rasulullah SAW” disampaikan Imam Besar negeri, Aizi Saidi Abdul Aziz.Selesai solat, Perdana Menteri menyertai lebih 2,000 jemaah ke khemah bersebelahan masjid untuk majlis jamuan makan tengah hari bersama rakyat.Beliau kemudiannya meninggalkan majlis untuk ke Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Budiman di DUN Batu Buruk bagi program berikutnya.BR1M manfaat buat 80 peratus isi rumah seluruh negara

Perdana Menteri menyampaikan BR1M kepada penduduk Dun Rhu Rendang, Marang. - Gambar oleh Zulkipli Putra.


Oleh: Aida Abd Rahman
Kerajaan Barisan Nasional (BN) melaksanakan dasar dan program yang terbukti mampu membela kebajikan rakyat termasuk Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang memberi manfaat kepada 80 peratus isi rumah di seluruh negara, di mana ia tidak dilaksanakan mana-mana kerajaan lain di seluruh dunia.

Perdana Menteri, Dato’ Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak, berkata bantuan itu diberikan kepada seluruh rakyat negara ini yang layak tanpa `memilih bulu’ dan parti.

“Kita tidak memilih bulu..bak kata Dato’ Yahya (Khatib Mohamad) dalam ungkapan pantunnya tadi, orang yang tidak sokong kita pun dapat juga. Walaupun mukanya barangkali tebal agaknya. Yang duk kutuk, duk maki hamun kita, apabila nampak duit (BR1M) lima keping, dia yang pertama sekali berbaris.

“Hak puak-puak kita dalam panas, dalam hujan berjuang untuk menegakkan kerajaan. Tetapi saya kita tidak mengapa, jika kita tidak mendapat undi, di akhirat nanti insya-Allah kita akan menerima ganjaran daripada Allah s.wt,” katanya ketika berucap dalam Program Perdana Menteri Bersama Rakyat Dun Rhu Rendang, di Padang Astaka Majlis Daerah Marang, Kampung Paya, Marang, hari ini.

Turut hadir, isteri Perdana Menteri, Datin Paduka Seri Rosmah Mansor; Menteri Besar, Dato’ Seri Haji Ahmad Said dan isteri, To’ Puan Seri Norliza Mahmud; Menteri Belia dan Sukan, Dato’ Seri Ahmad Shabery Cheek; Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato’ Haji Mazlan Ngah; Yang Dipertua Dewan Undangan Negeri, Dato’ Tengku Putera Tengku Awang.

Hadir sama, Ketua Bahagian Marang merangkap Pengerusi Jawatankuasa Kebajikan, Pembangunan Masyarakat dan Wanita negeri, Dato’ Yahya Khatib Mohamad serta Pegawai Penyelaras Dun Rhu Rendang, Encik Nik Dir Nik Wan Ku.

Dalam tempoh tiga tahun peralihan kuasa di tangan beliau, pelbagai bantuan sudah dilaksanakan kerajaan BN dan jika diberi masa lima tahun lagi pastinya lebih banyak yang boleh dilakukan demi kepentingan rakyat.

Selain itu, beliau juga mengingatkan rakyat supaya dapat menilai secara bijak kepimpinan Pas yang mendakwa memperjuangkan Islam, tetapi sanggup memecat ahlinya dan pemimpin sendiri semata-mata bagi menjaga kepentingan pakatan dengan DAP.

“Pas tidak boleh pakai, kerana banyak `lebong’. Sebab itulah Haji Hadi (Dato’ Seri Abdul Hadi Awang) sudah condong..bunyi-bunyi tidak mahu bertanding. Tidak tahulah kalau dia `pelawok’ (menipu).

“Pas juga berkecamuk. Orang yang baik, imannya kuat, orang yang memperjuangkan Islam, orang yang nak pertahankan akidah, nak menegakkan akhlak, orang ini yang dipecat oleh Pas. Di mana perjuangan untuk Islam? Kalau orang yang menegakkan Islam dan akhlak dibuang oleh Pas,” katanya.