Halaman

15 May 2014

Peserta tomoi perlu berlatih bersungguh-sungguh- Che Zulkifly.

Oleh: Aminudin Ismail.

AHLI Parlimen Setiu, Che Zulkifly Jusoh mahu pemuda di parlimennya yang menyertai sukan tomoi supaya berlatih bersungguh-sungguh dan tidak mengunakan kemahiran yang diperolehi untuk melakukan sesuatu perkara yang bertentangan dengan undang-undang.

Katanya, mempelajari sukan tomoi itu hanya sebagai satu senjata untuk mempertahankan diri selain untuk memenangi beberapa pertandingan yang disertai.

Antara yang hadir.
“Saya harap mereka yang berlatih tomoi ini supaya berlatih dengan bersungguh-sungguh dan berusaha untuk menang dalam apa jua pertandingan yang diadakan dan mereka hendaklah mengelak daripada melakukan perkara-perkara yang bertentangan dengan undang-undang seperti bergaduh dan sebagainya,” katanya.

Zulkifly berkata demikian ketika Majlis Perasmian Penutup Pelima Tamat Latihan Tomoi yang diadakan di Balik Bukit, Bandar Permaisuri, Setiu, hari ini.

Che Zulkifly berkata, beliau mengharapkan persatuan-persatuan belia di Parlimen Setiu supaya lebih kerap mengadakan aktiviti yang berfaedah supaya mereka lebih bersiasah diri dan dapat menambahkan ilmu dalam beberapa program yang disertai.

Katanya, sebagai Ahli Parlimen, beliau akan cuba membantu menyalurkan sumber kewangan supaya setiap aktivitiakan  berjalan lancar dan dapat diadakan dari semasa kesemasa.

Seramai 19 peserta berjaya menamatkan latihan itu dan program itu adalah anjuran Gerakan Belia 4B Bandar Permaisuri dan Pergerakan Pemuda UMNO Bandar Permaisuri itu.

Turut hadir ialah Ketua Polis Daerah Setiu, DSP Abdul Rahman Raja Mohamed, Ketua Polis Balai Bandar Permaisuri, Pegawai Penerangan Daerah, Penghulu Mukim dan beberapa Pengerusi JKKK.
Dua peserta menunjukan kemahiran.

Peserta tomoi menunjukan aksi

Antara yang tetamu khas yang hadir.

Pasukan gendang.

Nasi semangat dan bunga telur disediakan.

 

No comments: