Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    3 weeks ago

24 August 2009

MB Agih Bubur Lambuk dan Lawat Bazar Ramadan

Oleh : Zulkipli bin CW. Putera

Dalam kesibukan menjalankan tugas harian, Menteri Besar, Dato’ Ahmad Said, sempat meluangkan masa untuk mengagihkan bubur lambuk kepada umat Islam sebagai juadah berbuka puasa.

Juadah bubur lambuk itu diagihkan Menteri Besar dan isterinya, To’ Puan Norliza Mahmud di Masjid Negeri (Masjid Abidin), semalam (22 Ogos), iaitu pada hari pertama umat Islam di negara ini berpuasa.


Menteri Besar bersama AJK Masjid Abidin mengacau bubur lambuk untuk diagihkan kepada orang ramai.

Sempena Ramadan tahun ini, pengurusan masjid berkenaan menyediakan kira-kira 2,000 bungkusan bubur lambuk setiap petang untuk diagihkan kepada umat Islam di bandar ini.

Bubur lambuk tersebut mula dimasak di tepi masjid berkenaan kira-kira jam 11 pagi dan diagih kepada orang ramai mulai jam 3.30 petang.


Orang ramai beratur mendapatkan bubur lambuk secara percuma yang diagihkan oleh Menteri Besar, Dato' Ahmad Said.

Pembiayaan kos menyediakan makanan tradisional sempena bulan puasa itu ditanggung kerajaan negeri dan ia akan dijadikan acara tahunan selepas ini.

Selesai mengagihkan bubur lambuk kepada orang ramai, Menteri Besar turut melawat bazar Ramadan di Dataran Shahbandar.


Dato' Ahmad serta isteri melawat dan meninjau sambil membeli juadah berbuka puasa di Bazar Ramadan di Shahbandar, Kuala Terengganu. - Gambar oleh ZULKIPLI PUTRA.

UKOM