Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    3 weeks ago

26 December 2010

Ketua Polis Terengganu Bertukar Mulai 27 Disember

Oleh : SURIATI BINTI ALI, Raja Faisal dan Mohamad Shahrir (Pelatih)


Ketua Polis Terengganu, Senior Asisten Komisioner 1, Datuk Mohd Shukri Dahlan sempat berjumpa dengan Menteri Besar Terengganu, Dato' Seri Ahmad Said. - Gambar oleh Zulkipli Putra.

Ketua Polis Terengganu, Senior Asisten Komisioner 1 Datuk Mohd Shukri Dahlan akan menyerahkan jawatan kepada Senior Asisten Komisioner 1 Datuk Jamshah Mustafa daripada Unit Pengurusan dan Latihan Persekutuan, Bukit Aman yang akan berkuatkuasa 27 Disember 2010.

Dalam satu majlis di Balai Polis Daerah Kuala Terengganu di sini, beliau melahirkan rasa gembira apabila empat buah balai polis di Terengganu menerima anugerah ‘Big League Table’ kelolaan Kementerian Dalam Negeri Malaysia baru-baru ini.

Balai Polis Manir, Cabang Tiga dan Chendering mendahului senarai bagi Kuala Terengganu serta Balai Polis Chukai dari daerah Kemaman. “Big League Table menjadi pengukur kecemerlangan anggota polis dalam menjalankan tugas,” katanya lagi.

Beliau berharap balai polis baru akan dibina di Manir bagi menggantikan balai polis sedia ada.

Beliau juga mengucapkan terima kasih kepada kerajaan Terengganu yang memberi sokongan sepanjang menjalankan tugas di Terengganu.

Beliau memuji langkah kerajaan negeri yang telah melancarkan kelab permotoran Terengganu sehingga telah mendapat sambutan yang menggalakkan daripada belia Terengganu yang dirasmikan oleh Perdana Menteri Malaysia, Dato’ Sri Mohd.Najib di Stadium Tertutup Gong Badak.

“Kerajaan negeri menerima baik pandangan serta memberi kerjasama kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) dalam melahirkan remaja Terengganu bebas daripada gejala sosial yang tidak bermoral,” katanya kepada media, tengahari ini (22 Dis).

TEGANUKITA