Halaman

24 May 2014

100 sertai Pertandingan Memancing Apal Hilir.

GEMBIRA...Juara Pertandingan Memancing Kampung Apal Hilir, Hakim Mohd Daud, dari Kampung Gerai, (lima dari kiri) bergambar kenangan bersama Adun Jabi, Mohd Iskandar Jaafar (depan) serta beberapa peserta memancing lain selepas majlis penyampaian hadiah pertandingan itu yang diadakan di sebuah tasik di Kampung Apal Hilir, Besut, hari ini.

Jurucakap penganjur, Kamaruzaman Hamat berkata, kira-kira 100 peserta dari beberapa kampung di DUN Jabi menyertai pertandingan itu.

Iskandar menanyakan sesuatu kepada Hakim
"Pemenang pertama ialah Hakim Mohd Daud yang berjaya mendaratkan ikan patong seberat 240 gram manakala kedua ialah Suhaimi Daud dan ketiga ialah Azhar Japri.

"Pertandingan ini adalah yang pertama kali diadakan dan ianya akan dijadikan acara tahunan dan diharap penyertaan peserta akan bertambah pada tahun hadapan," katanya.

Sementara itu, Iskandar berkata, beliau akan berusaha untuk menjadikan kawasan memancing itu sebagai taman reakrasi dengan mempertingkatkan prasarana iaitu dengan membina beberapa kemudahan antaranya ialah wakaf rehat, trek joging dan beberapa kemudahan lain.

Sehubungan itu, untuk menjayakan hasratnya itu, beliau mahu penduduk Kampung Apal Hilir terus memberi sokongan kepada kerajaan Barisan Nasional supaya segala apa yang dirancang itu akan dapat dapat dilaksanakan.

Turut hadir pada program anjuran KRT Kampung Apal Hilir itu ialah Pegawai Jabatan Perpaduan Negara Daerah Besut. Nor Almizan Mahmod-Aminudin Ismail.
Seorang pemenang menerima hadiah kipas angin.
Urusetia bergambar kenangan bersama Iskandar.

Almizan sampai hadiah cabutan bertuah.

Antara peserta pertandingan.

Peserta cilik turut menang hadiah.

     

No comments: