Halaman

20 June 2014

34 penduduk Perumahan Awam Seberang Jertih sertai lawatan bermaklumat.

Rombongan bergambar kenangan di dataran RTM, Angkasapuri.
Oleh: Mohammad Ishak.

SERAMAI 34 penduduk Perumahan Awam Seberang Jertih menyertai lawatan bermaklumat ke negeri Melaka Bandaraya Bersejarah , Puterajaya dan Kuala Lumpur selama tiga hari yang berakhir semalam. 

Program anjuran Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Rumah Awam Seberang Jertih dengan kerjasama Pejabat Daeraah Besut itu bertujuan mendedahkan peserta dengan pembangunan semasa oleh kerajaan negeri dan pusat.

Setiausaha JKKK berkenaan, Wan Mohamad Ibrahim berkata program yang julung kali diadakan itu berjaya memberi pengetahuan dan kefahaman kepada peserta apabila mereka mendapat pelbagai imput daripada pihak terbabit.

Beberapa peserta rombongan ketika di Melaka.
Katanya, sempena program itu pihaknya berpeluang mengadakan lawatan ke Kampung Pengkalan Batu,Melaka Tengah yang muncul kampung terbaik dalam pelbagai aspek di negeri Melaka.

Menurutnya, Pegawai Daerah Besut, A Rahim Jusoh yang turut serta menyertai lawatan ke kampung itu sempat melawat dan beramah mesra dengan ahli jawatankuasa JKKK Kampung itu serta penduduk.

Ketika di Puterajaya, peserta dibawa melawat Kementerian Pendidikan Malaysia dan diberi taklimat megenai fungsi kementerian oleh Setiausaha Politik Menteri Pendidikan II, Dato’ Abd Halim Jusoh. 

Manakala lawatan terakhir peserta terbabit ialah melawat Angkasapuri dan diberi taklimat serta meninjau studio, bilik rakaman,konti radio serta wisma TV.

 

No comments: