Halaman

18 June 2014

Rahmah gigih usaha rempeyek.

SEDAP...Pengusaha rempeyek, Rahmah Salleh (kanan) dari Kampung Seri Kenangan, Langkap, Setiu bersama seorang rakannya sedang menunjukan bungkusan rempeyek yang diusahakanya sejak tujuh tahun di bangunan Kemas di kampung itu.

Beliau yang mengusahakan rempeyek bersama suaminya Khairuddin Saad memulakan perniagaan dengan modal sebanyak RM500 pada 2007 dengan mengedarkan makanan itu di beberapa kedai runcit sekitar daerah Setiu dan Kuala Berang.

"Pada 2010 saya mula meluaskan pasaran dengan memasukan produk saya ini ke sebuah pasaraya terkenal di Kuala Terengganu dan Alhamdulillah sambutannya begitu mengalakkan," katanya yang kini mampu mengeluarkan sebanyak kira-kira 700 bungkus rempeyek sebulan.

Rahmah yang mendapat bimbingan dari Kemas dan Risda itu berhasrat mahu mempertingkatkan pengeluaran rempeyeknya dengan meluaskan pasaran ke daerah-daerah lain selain menerima tempahan daripada orang-ramai.- Aminudin.