Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    3 weeks ago

03 June 2013

Kerajaan negeri anjur kejohanan motosikal lasak Asia

Oleh: Noraini Jusoh

Kerajaan negeri akan menganjurkan Kejohanan Motosikal Lasak Asia yang akan berlangsung buat kali keduanya di Terengganu bertempat di Kompleks Sukan Gong Badak, Kuala Terengganu bermula 6 hingga 8 Jun ini.

Penolong Setiausaha Kerajaan (Belia & Sukan dan Sumber Manusia), Ahmad Shahrizal Yahaya berkata, lebih 100 peserta dari dalam dan luar negara yang akan menyertai pertandingan bertaraf antarabangsa itu.

"Peserta dari Filipina, Thailand, Sri Lanka, Jepun, Mongolia serta Iran antara yang telah mengesahkan penyertaan dan pihak kami masih menunggu pengesahan penyertaan dari beberapa negara lain termasuk dari negara kita,” ujarnya ketika dihubungi Teganukita, hari ini.

Katanya, penganjuran kejohanan tersebut turut mendapat kerjasama daripada Persatuan Automobil Malaysia (AAM) dan Persekutuan Motosikal Antarabangsa (FIM).