Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    5 months ago

06 June 2013

MTIB anjur pertandingan reka bentuk perabot mobili

Oleh; Esah Abdullah

Lembaga Perindustrian Kayu Malaysia (MTIB) dan Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) akan menganjurkan Pertandingan Reka Bentuk Perabot Mobili 2013 Peringkat Zon Timur di Dewan Auditorium, Perpustakaan UniSZA Kampus Gong Badak Kuala Trengganu 9 Jun ini.

Pensyarah Fakulti Reka Bentuk dan Teknologi Kejuruteraan UniSZA, Nor Ziratul Aqma Norzaman berkata, setiap pemenang dalam pertandingan ini berpeluang untuk mempamerkan prototaip rekaan mereka di pameran i-Saloni di Milan Itali pada 2014.

“Objektif utama pertandingan ini adalah untuk menggalakan aktiviti penghasilan perabot ODM/OBM dan kreativiti pereka muda di bawah 35 tahun,” katanya.

Katanya, selain dari pereka muda di bawah 35 tahun terdapat pertambahan kategori baru dalam pertandingan tahun ini iaitu turut di buka kepada pengusaha atau pihak industri.

Sempena dengan pertandingan itu katanya, turut diadakan bengkel Mobili dibeberapa lokasi strategik diseluruh negara termasuk di Uitm Shah Alam dan kali ini diadakan UniSZA sebagai mewakili Zon Pantai Timur.

Sehubungan itu katanya dua pensyarah daripada UniSZA yang berjaya dalam pertandingan itu tahun lalu iaitu Shahrul Anuwar Mohamed dan Addy Putra Md Zulkifli terpilih ke Milan, Itali tahun ini.