Halaman

11 August 2013

Hujan tidak mematahkan semangat penduduk hadir majlis sambutan Aidilfitri ADUN.


YB Muhamad Pehimi sedang memotong daging kambing panggang

Oleh: Mohammad Ishak 

Hujan yang turun awal pagi semalam sedikitpun tidak mematahkan semangat orang ramai sekitar Kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Jertih untuk hadir majlis sambutan Aidilfitri anjuran ADUN Jertih, Muhamad Pehimi Yusof.

Majlis yang berlangsung di perkarangan Pejabat Penyelaras DUN Jertih,Kampung Gong Kemuntong, tetap meriah dan dikunjungi ramai tetamu termasuk dari luar kawasan berkenaan.

Kehadiran ramai penduduk terutama penyokong UMNO memperlihatkan sokongan rakyat terhadap pemimpin mereka selepas menghadapi Pilihan Raya Umum Ke 13 (PRK13) April lalu.

Muhamad Pehimi yang bertukar kawasan dari DUN Kota Putera ke DUN Jertih dan kali pertama menganjurkan majlis sambutan Aidilfitri di kawasan berkenaan gembira dengan sambutan dan sokongan orang ramai terhadap majlis itu.

Katanya, kehadiran penyokong UMNO serta warga perantau memantapkan lagi majlis itu bertujuan merapatkan hubungan antara rakyat dan pemimpin.

Selain dikunjungi lebih 5,000 tetamu jemputan hadir sama ialah Menteri Pendidikan II,Dato’ Seri Idris Jusoh bersama isteri Toh Puan Seri Che Kamariah Zakaria serta pegawai kanan daerah Besut.

Majlis bermula jam 8 pagi dan berakhir jam 3 petang menterjemahkan kepada masyarakat bahawa daerah Besut tetap utuh dan kukuh dengan sokongan padu penduduk terhadap setiap program anjuran pemimpin mereka.


No comments: