Halaman

16 August 2013

TATiUC pelawa pelajar mohon ijazah sarjana muda

Oleh: Suriati Ali 

Kolej Universiti Tati (TATiUC) mempelawa mana-mana pelajar lepasan diploma, matrikulasi atau setaraf dengannya melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah sarjana muda di kolej itu.

 Antara program yang ditawarkan, teknologi pembuatan, Tenologi Mekatronik & Eletronik Instrument, Teknologi Robotik Automasi, Teknologi Kejuruteraan Kimia & Polimer serta Teknologi Media & Komputer.

Syarat-syarat kemasukan dan permohonan boleh merujuk di laman web www.tatiuc.edu.my atau di kaunter Jabatan Komunikasi Korporat, Promosi dan Hubungan Luar Tatiuc.

 Rektor TATiUC, Dr Junaidi Ibrahim, semua program yang ditawarkan berdasarkan permintaan industri dan syarikat ternama di luar negara. TATiUC yang ditubuhkan dalam usaha menangani masalah keperluan tenaga mahir di Malaysia terutama di Terengganu.

 “Penubuhan TATiUC merupakan sebuah institusi yang mampu menghasilkan tenaga kerja yang mahir dengan kemahiran tinggi dan keupayaan serta menguasai pengetahuan yang berkaitan teknologi perlu diwujudkan bagi menyokong poertumbuhan sektor industri negara,” katanya.

 Selain itu, beliau berkata TATiUC akan terus memacu perubahan dan menjana keperluan untuk meletakkannya sebaris dengan universiti ternama dunia dan merealisasikan hasrat sebagai universiti penuh menjelang 2015.

 Pesta Konvo turut diadakan sempena majlis konvokesyen TATIUC selama tiga hari iaitu bermula 20 September ini.

 Pelbagai acara menarik telah disusun sepanjang pesta ini, antara konsert perdana, forum perdana, kejohanan futsal, senamrobik, gerai pameran, gerai jualan, pertandingan mewarna, kayuhan mesra dan tayangan amal.

 

No comments: