Halaman

23 April 2014

500 kadet Bomba berkhemah di Merbau Menyusut.KENANGAN...sebahagian ahli Kadet Bomba Hulu Terengganu bergambar kenangan bersama Kem Komandan Pekhemahan Kadet Bomba Peringkat Negeri, Noor Khairee Abdul Rahman (berdiri, belakang) ketika menyertai perkhemahan itu yang diadakan di Pusat Perkhemahan Merbau Menyusut, Setiu, baru-baru ini. 

Perkhemahan yang disertai kira-kira 500 kadet dari seluruh negeri itu bertujuan untuk menguji ketahanan mental dan fizikal peserta selain untuk memilih wakil ke Perkhemahan Kadet Bomba Peringkat Kebangsaan di Sarawak nanti.

Antara khemah yang didirikan.
"Sebanyak lapan buah daerah menyertai perkhemahan ini di mana satu kontinjen diwakili 33 pelajar. Sepanjang berada di sini, pelbagai aktiviti diadakan, antaranya ialah pertandingan kawad kaki, kawad operasi, cabaran kadet, ikatan dan simpulan dan lain-lain.

"Perkhemahan ini berjalan lancar dan saya mengharapkan semua ahli kadet bomba yang menyertai perkhemahan ini supaya mendapatl banyak ilmu dan manfaat sepanjang berada di sini," katanya.-Aminudin.
Taklimat...beberapa peserta mendengar taklimat.

Bincang..Khairee (kiri) bersama beberapa ahli kadet Bomba.

 

No comments: