Halaman

20 April 2014

Pasukan Wartawan juara menembak IPD Setiu.

Ab Rahman sedang memantau seorang penembak.
Oleh: Aminudin Ismail. 

KETEPATAN tembakan membawa kemenangan bergaya kepada Pasukan Wartawan menewaskan Pasukan Pejabat Pelajaran Daerah (PPD) Setiu dalam pertandingan akhir Kejohanan Menembak Jemputan Ibu Pejabat Polis D(IPD)daerah Setiu yang diadakan di Lapang Sasar Lembah Bidong, Setiu, hari ini.

Kedua-dua pasukan terpaksa bertanding di perlawanan tambahan apabila mereka seri dalam perlawanan akhir. Bagaimanapun pada perlawanan penentuan itu kumpulan wartawan lebih berwibawa apabila berjaya mendahului pasukan lawan dalam membuat tembakan tepat.

Pasukan wartawan disertai disertai Yusof Sobri Awang (RTM), Mohd Taha Yaacob (Sinar Harian), Aminudin Ismail (Teganukita) dan Jafri Mamat (RTM).

Fokus..Dato' Sabri mencari sasaran tepat.
Dalam pertandingan individu, Johan ialah peserta dari Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Mutalib Ghani dan naib johan ialah Pegawai Agama Daerah Setiu, Sofifuddin Yusof dan tempat ketiga ialah Mohd Nor Ibrahim dari Pejabat Daerah Setiu.

Pertandingan itu disertai 12 pasukan iaitu Pasukan PLKN, Rela, JPAM, JKR, PDS, MDS, Kesihatan, Dun Langkap, Dun Batu Rakit, Pejabat Agama, SATU, wartawan dan PPD.

Ketua Polis Daerah Setiu, DSP Ab. Rahman Mohamed berkata, pertandingan itu diadakan adalah bertujuan untuk memupuk hubungan silaturrahim antara anggota IPD Setiu dengan peserta yang mengambil bahagian.

“Program ini adalah untuk meletakan hubungan antara Polis dan masyarakat sentiasa dalam keadaan baik. Apa jua program yang dilakukan oleh Polis, kalau boleh kita hendak libatkan dengan jabatan-jabatan.

Tuju...Bazlan turut pamer kebolehan menembak.
“Dan kita melibatkan wakil-wakil rakyat, kita melibatkan NGO-NGO yang ada di persekitaran kita. Jadi saya mengucapkan terima kasih kepada semua yang terlibat dengan program ini termasuklah tuan DO, YB Langkap, YB Batu Rakit yang memberi sokongan padu untuk menjayakan program ini,” katanya.

Dalam pada itu, Pegawai Daerah Setiu, Mohd Nor Ibrahim berkata program yang dianjurkan oleh Polis Setiu itu adalah amat baik dan beliau mengucapkan terima kasih kepada Ketua Polis Daerah Setiu dapat menjayakan program ini.

“Biasanya Polis sahaja yang menembak tetapi melalui inisiatif dari tuan OCPD kita semua termasuklah ketua-ketua jabatan, YB, NGO-NGO dan beberapa peserta lain, kita dapat mengenali dan senjata yang digunakan oleh Polis. “Saya berharap supaya program-program seperti dalam diteruskan pada masa akan datang,” katanya.

Turut hadir ialah Adun Langkap, Dato’ Sabri Mohd Nor, Adun Batu Rakit, Bazlan Abdul Rahman, YDP Majlis Daerah Setiu dan Pegawai Daerah Setiu.

Hadiah-hadiah disampaikan oleh Ketua Cawangan Khas IPD Setiu, ASP Aniza.
Pemenang bergambar kenangan selesai pertandingan.

Seorang wartawan mendaftar sebelum menembak

Doa bagi memberkati majlis.

Wakil PPD Azmi Nazir mencuba  Revolver.

YDP MDS juga turut menunjukan kebolehan.

Pasukan IPD Setiu pamer kebolehan.

Antara peserta yang mengambil bahagian.

Tuan OCPD turut menembak.

Anggota dari IPD menunjukan cara menembak.

Wakil PDS turut mengambil bahagian.
Tuan DO sedang fokus sasaran.
PA Dun Langkap tuju sasaran

Wakil Dun Langkap yakin dengan sasaran

Pasukan PPD Setiu.

Seorang peserta dari RTM yang bertanding.
Peserta JKR turut bertanding.

Seorang lagi peserta dari RTM.
Ketua Biro Utusan mencuba revolver sebelum menembak.

Isteri YB Bazlan berani mencuba.

Ketua Biro NST juga hadir

Sidang akhbar khas selepas pertandingan.


Seorang peserta RTM menang kategori individu.

ASP Aniza menyampai hadiah wakil pemenang.


PPD setiu dapat naib Johan acara kumpulan.

Peserta bersedia untuk bertanding.

 

No comments: