Halaman

24 April 2014

IDRIS JALA PUJI DAN UCAP TAHNIAH KEPADA MB TERENGGANU


Tidak mudah bagi seorang Menteri yang cukup berintegriti, Dato’ Seri Idris Jala (Menteri di Jabatan Perdana Menteri) memuji dan mengucap tahniah kepada seorang Menteri Besar.
 Namun baru-baru ini sewaktu hadir ke Majlis Ucaptama Negeri dan Pelancaran Bidang Keberhasilan Utama Negeri, Datuk Seri Idris Jala menyatakan tahniah kepada kerajaan negeri Terengganu pimpinan Dato’ Seri Haji Ahmad Said yang telah memperkenalkan Program Transformasi Terengganu (TTP).
 Idris Jala yang juga merupakan Ketua Pegawai Eksekutif PEMANDU (Unit Pengurusan Prestasi dan Perlaksanaan) menyifatkan apa yang dilakukan oleh Dato’ Seri Ahmad itu selaras dengan transformasi di peringkat pusat.
 Semasa menjawab soalan wartawan di sidang akhbar selepas majlis Ucaptama Negeri dan pelancaran SKRA itu, Idris berkata, harapan dan wawasan Menteri Besar Terengganu itu amatlah jelas sekali (merujuk kepada ucaptama negeri yang disampaikan oleh Dato’ Seri Ahmad) di majlis itu.
 Beliau juga merujuk secara positif kepada Memorandum Persefahaman (MoU)yang ditandatanganinya dengan kerajaan negeri yang akan memudahkan panduan dan penyelarasan transformasi yang hendak dibuat, pusat dan negeri.
 Terengganu menjadi negeri pertama yang melaksanakan usahasama dengan Pemandu, dalam mencapai KPI dan SKRA negeri.
 Oleh itu, tentulah di sini amat jelas keupayaan dan kehebatan Dato’ Seri Haji Ahmad dalam membuat kerangka pembangunan dengan penuh perancangan dan kaedah perlaksanaan yang berstrategik.
 Kalau ada pihak tertentu yang cuba memperkecilkan kebolehan Dato’ Seri Ahmad seorang pemimpin yang berpengalaman itu, ia hanyalah kerana rasa dengki, iri hati dan tidak puas hati.

No comments: