Halaman

23 April 2014

Zon Selatan Muncul Juara Bola MSSD Setiu.

KAMI JUARA...Pasukan Zon Setiu Selatan (ZSS) bergambar kenangan bersama guru mereka selepas dinobatkan sebagai juara dalam Pertandingan Bolasepak Bawah 12 tahun MSSDS yang berlangsung di Padang SK Tayor, Setiu, hari ini.

Zon Setiu Selatan yang menampilkan beberapa pemain yang berkebolehan terpaksa bertarung sengit dengan lawanya di perlawanan akhir itu, pasukan Zon Setiu Utara (ZSU) di mana pada separuh pertama Zon Setiu Selatan hanya mampu mendapat satu gol.

Abdullah sampaikan medal kepada juara.
Bagaimana kecuaian barisan pertahanan Zon Setiu Utara menyebabkan ZSS mengambil kesempatan dengan menambah lagi satu gol sebelum ZSU membalas satu gol menjadikan kedudukan perlawanan berakhir dengan ZSS menang 2-1.

Hadiah kepada pemenang disampaikan oleh Guru Besar SK Batu 29 yang juga Naib Yang Di Pertua Majlis Guru Besar, Abdullah Awang.

"Perlawanan peringkat negeri(MMST) akan berlangsung di Kuala Terengganu pada 15 Mei ini, beberapa pemain sudahpun disenaraikan untuk mewakili Daerah Setiu ke perlawanan itu nanti," kata urusetia perlawanan.- Aminudin Ismail

 

No comments: