Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    3 weeks ago

20 March 2014

Dato' Sabri rasmi surau SK Batu 29.

SAMBUT...beberapa murid dan guru SK Batu 29, Langkap, Setiu menyambut kedatangan Ahli Dewan Undangan Negeri DUN Langkap, Dato' Sabri Mohd Nor untuk merasmikan Mesyuarat Agung PIBG, sekolah itu baru-baru ini

Sebelum merasmikan mesyuarat itu Sabri sempat merasmikan sebuah surau sekolah yang bernilai kira-kira RM100,000 dan Adun itu juga menghulurkan RM10,000 kepada surau itu untuk menambahbaikan beberapa struktur bangunan itu.

Sabri tandatangi perasmian masjid.
"Saya mengharapkan surau ini bukan sahaja dimanfaatkan oleh warga sekolah ini sahaja tetapi ia boleh digunakan kepada musafir yang mengunakan jalanraya di hadapan sekolah ini untuk menunaikan solat," katanya.

Dalam pada itu, Guru Besar sekolah itu, berkata surau itu mula dibina pada pertengahan 2011 dan siap Februari lalu.

"Saya mengucapkan berbanyak terima kasih kepada mereka yang menyumbang untuk pembinaan surau ini terutamanya kepada Dato' Sabri yang menyumbang RM10,000 untuk menyiapkan masjid ini," katanya.- Aminudin Ismail.
Surau SK Batu 29 sedia terima jemaah.

Sabri menyampaikan anugerah kepada seorang guru.

Antara ibubapa dan guru yang hadir.