Halaman

21 March 2014

JENTERA BN TERENGGANU DI KAJANG BERJALAN LANCAR.

Khomsa (kanan) bersama Jailani di Bilik Gerakan.
Oleh: Roslan Abdul Rahman (Pengarang TEGANUKITA).
Gambar: Aminudin Ismail.

JENTERA BN Terengganu di Pilihanraya Kecil (PRK) DUN Kajang berjalan lancar dan memberi suntikan kepada jentera tempatan di PDM Bandar Kajang. Ini terutamanya, gerakan bersepadu yang dijalankan oleh Jentera Wanita, Pemuda, Puteri yang bergerak dari rumah ke rumah pengundi sejak beberapa hari lepas bersama-sama jentera tempatan yang mengetuai gerakan kempen itu.

Penyelaras Urusetia Kontinjen Terengganu merangkap Setiausaha Kerja BN Terengganu, Mohd Khomsa Chik, berkata di bawah pimpinan YB Dato' Jailani Johari selaku Ketua Kontinjen dan Timbalannya A.Latiff Awang jentera Terengganu hanya bertindak sebagai pembantu kepada jentera tempatan dan semua operasi ditentukan oleh jentera tempatan di PDM Bandar Kajang.

Berkempen di Pasar Kajang.
"UMNO Bahagian Sepang juga turut mambantu selaku bapa angkat kepada PDM Bandar Kajang. Menteri Besar Terengganu, Dato' Seri Ahmad Said selaku pengerusi BN Terengganu mengarahkan jentera dari Terengganu membantu sebaik mungkin untuk kejayaan BN dalam PRK ini.

Menurutnya, Menteri Besar Terengganu dijangka tiba petang ini untuk membuat sentuhan terakhir terhadap kempen BN Terengganu di Kajang dan meraikan petugas yang bertungkus lumus sepanjang kempen dijalankan. 

Mohd Khomsa berkata, jentera Terengganu diberi peranan untuk fokus kempen kepada kira-kira 452 orang pengundi berbangsa Melayu di PDM Bandar Kajang.
Bilik Gerakan di Metro Avenue 1

Wanita bergambar kenangan.

Anggota kontinjen bersama seorang pengundi.
Kumpulan Pemuda UMNO Terengganu yang terbabit kempen.


No comments: