Halaman

16 March 2014

GAGASAN cakna calon STPM.

Sebahagian peserta seminar.
Oleh: Aminudin Ismail. 

SERAMAI 200 pelajar tingakatan enam dari semua sekolah menengah di daerah Setiu menyertai Seminar Cakna Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) di Sekolah Menengah Tengku Ibrahim, Bandar Permaisuri, Setiu hari ini.

Program dirasmikan oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun)Jabi, Mohd Iskandar Jaafar dan dianjurkan oleh Gagasan Pendidikan Melayu Malaysia (GAGASAN) dengan kerjasama Jabatan Pendidikan Negeri Terengganu (JPNT) dan Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) Setiu.

Iskandar ketika melancarakan seminar.
Setiausaha Agungnya, Syed Anuar Syed Mohamad berkata, penganjuran program itu adalah bertujuan untuk memberi pendedahan kepada pserta mengenai teknik menjawab soalan dua subjek STPM yang betul.

"Subjek itu ialah Bahasa Melayu dan Pengajian Am. Program ini adalah adalah siri kedua diadakan selepas di Kuala Terengganu sebelum ini.

"Saya mengharapkan semua pelajar yang menyertai seminar ini dapat menjawab soalan kedua-dua subjek itu dengan baik pada peperiksaan STPM nanti dan selepas kami akan mengadakan seminar ini untuk pelajar di Parlimen lain pula," katanya.

Sebelum seminar, Majlis Penyerahan Baucer 1Malaysia turut diadakan.
Pelajar wanita yang menyertai seminar.

Syed Anuar..cakna pelajar.


 

No comments: