Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    1 day ago

02 January 2012

Pasar tani di RAMD Seberang Takir setiap Jumaat

Oleh FAUZI MOHD

Masyarakat sekitar dan penghuni Batalion ke-18 Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD) Kem Sri Pantai Seberang Takir boleh mendapatkan barangan segar untuk keperluan harian melalui pasar tani yang bakal diadakan di penempatan itu kelak.

Pegawai Memerintah kem berkenaan, Leftenan Kolonel Nasharuddin Mohamad berkata, pihaknya bercadang untuk menyediakan kemudahan itu dalam kem tersebut pada setiap hari Jumaat bagi kemudahan keluarga anggota tentera.

“Tapak pasar tani itu bakal dibina di Dataran Berjuang dan kita jangka ia akan siap sebelum bulan April ini dengan kerjasama Pernama (Perwira Niaga Malaysia).

“Bagaimanapun, buat masa ini, kita sedang usahakan dengan Pejabat Daerah untuk memasang tar di dataran tersebut sebelum pasar tani beroperasi,” katanya.

Beliau berkata demikian pada Majlis Ramah Mesra Pemimpin dan Masyarakat Setempat Bersama Warga ‘Tangkas Berjuang’ di Kem Batalion ke-18 Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD), Kem Sri Pantai, Seberang Takir kelmarin.