Halaman

25 May 2013

Bersyukur Barisan Nasional (BN) berkuasa semula


Idris beramah mesra dengan orang ramai

Oleh: Mohammad Ishak 

Rakyat Terengganu bersyukur kerana Narisan Nasional (BN) dapat berkuasa semula diu negeri ini selain mengekalkan pemerintahan di peringkat pusat.

Menteri Pendidikan II,Dato’ Seri Idris Jusoh berkata, walaupun menghadapi tugas palinggentir pada Pilihan Raya Umum Ke 13 (PRU13), BN masih diberi kepercayaan oleh rakyat untuk terus mentadbir negara dan negeri ini.

Katanya, petugas BN terpaksa bekerja keras kerana pembangkang menggunakan pelbagai cara tidak sihat untuk memenangi PRU13 tetapi kita masih diberi mandat oleh rakyat.

“Pelbagai tuduhan dilemparkan pembangkang termasuk apa yang didakwa petugas SPR di Besut dikurung,” katanya pada majlis meraikan kejayaan BN di Pusat Daerah Mengundi (PDM), Gong Nering di Kampung Gong Gucil, di sini.

Idris yang juga Ahli Parlimen Besut berkata, berikutan keputusan PRU13 baru-baru ini BN perlu membuat analisa lebih terperinci bagi mengenal pasti punca kekalahan di beberapa kawasan bagi mempastikan kawasan terbabit akan diambil semula pada pilihan raya akan datang.

Beliau berkata, walaupun banyak fakor sudah dikenalpasti penyebab kekalahan calon BN tetapi kajian secara profesional perlu dilakukan supaya tindakan sewajarnya dapat dilakukan untuk masa depan BN.

Idris berkata, BN sebenarnya masih mempunyai kekuatan dan pembangkang bukannya kuat tetapi strategi menghadapi pihak lawan perlu dilakukan secara bijak dan professional terutama untuk menarik minat pengundi muda.


No comments: