Halaman

17 May 2013

Kepulangan Menteri Pelajaran dan Penganjian Tinggi.Dato’Seri Idris Jusoh akan disambut meriah rakyat TerengganuOleh: Mohammad Ishak 

Kepulangan Menteri Pelajaran dan Pengajian Tinggi, Dato’ Seri Idris Jusoh akan dsambut meriah oleh rakyat negeri ini sebagai tanda sokongan dan terima kasih terhadap perlantikan beliau dalam kabinet Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Tun Razak.

Idris yang juga Ahli Parlimen Besut dijangka tiba dari Kuala Lumpur di Lapangan Terbang Sultan Mahmood,Kuala Terengganu, kira-kita jam 4 petang ini dan akan disambut oleh orang ramai.

Sejurus tiba beliau dijangka membuat sidang akhbar sebelum berlepas pulang secara konvoi ke rumah beliau di Kampung Tok Has, dekat Jertih.

Idris akan diraikan secara besar-besaran dalam satu majlis perjumpaan dengan penduduk Besut di Bangunan UMNO Bahagian Besut kira-kira jam 5.30 petang.

Setiausaha UMNO Bahagian itu, Dr A Rahman Mokhtar yang juga Ahli Exco Kerajaan Negeri berkata, pada perjumpaan itu Idris akan menyampaikan ucapan kepada 1,000 penyokong Barisan Nasional (BN) di bahagian itu.

Katanya, pada sebelah malam satu majlis solat hajat akan diadakan di Masjid Kayu, Ulul Albab, Seberang Jertih, dan akan meraikan jemaah masjid.

Manakala pada keesokkan hari (Sabtu) satu majlis sarapan pagi kepada orang ramai akan diadakan di kediaman beliau di Kampung Tok Has, bermula jam 8 pagi.

Perlantikan Idris di kementerian yang dianggap penting itu mengembirakan rakyat Terengganu kerana beliau adalah seorang tokoh berpengetahuan luas dalam bidang pendidikan dan agama Islam.


No comments: