Halaman

16 May 2013

Wanita himpun 400 ahli buat solat hajat, baca yasin

Oleh; Esah Abdullah

Pergerakan Wanita UMNO Perhubungan Terengganu telah mengadakan solat hajat, baca yasin dan tazkirah sempena ulang tahun ke 67 tahun Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (Umno) yang menjadi teras kepada pemerintahan negara sejak merdeka.Ketuanya, Datuk Hajah Fatimah Hamat berkata , majlis yang berlangsung di Masjid Haji Muda, Binjai Rendah, Marang dihadiri lebih 400 ahli pergerakan itu dari seluruh negeri.


“Wanita yang mewakili sebahagian besar penduduk di negara ini melahirkan rasa syukur kerana parti keramat orang Melayu itu terus mendapat mandat rakyat menerajui pemerintahan di negara ini,” katanya.

Tambahnya, Umno kekal tonggak Barisan Nasional (BN) apabila menjadi penyumbang terbesar kerusi Parlimen kepada parti gabungan itu pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) lepas.

Katanya, Umno menyumbang 88 daripada 133 kerusi yang dimenangi BN di mana Umno bertanding 120 kerusi pada pilihan raya umum lalu.

“Angka itu menunjukkan peningkatan berbanding PRU12 apabila parti tersebut memenangi 79 kerusi Parlimen daripada 117 yang ditandingi.

 

No comments: