Halaman

13 May 2013

PAS JANGAN ‘DOUBLE STANDARD’

Menteri Besar, Dato' Seri Haji Ahmad Said bersama pegawai kanan dan juga kakitangan Pejabat Menteri Besar mengaminkan doa sebelum masuk pejabat memulakan tugas. - Gambar oleh ZULKIPLI PUTRA.
Oleh: Ruslan Abdul Rahman

Menteri Besar, Dato' Seri Ahmad Said dalam sidang akhbar sempena memulakan tugas di Pejabat
Menteri Besar hari ini berkata, biarlah wakil wakil rakyat Pas juga berkhidmat kepada rakyat yang memilih mereka.

Dato' Seri Haji Ahmad Said mengadakan sidang akhbar.
Katanya, Umno semasa menjadi pembangkang di Terengganu begitu juga walaupun tidak menjadi kerajaan tetap berkhidmat kepada rakyat.

Misalnya kata Dato’ Seri Ahmad, sewaktu menghadapi banjir beliau sendiri bawa bot dan memikul beras serta makanan untuk dibawa kepada mangsa-mangsa banjir.

Dalam sidang akhbar pagi ini di Pejabat Menteri Besar, Dato' Seri Ahmad menjawab turut menjawab gesaan Pas supaya peruntukan disalur kepada wakil rakyat Pas oleh kerajaan negeri Terengganu dengan berkata : dulu Pas pernah memerintah Terengganu kenapa tidak buat begitu kepada wakil rakyat BN yang jadi pembangkang.

Begitu juga di Kelantan Pas juga menjadi kerajaan kenapa tidak buat perkara itu, di Kedah juga pada penggal yang lepas, kenapa perkara yang dicadangkan itu tidak dilaksanakan.

Gesaan itu dibuat oleh Adun Alor Limbat, Ariffin Deraman dalam kenyataan yang disiarkan oleh blog pembangkang.

“ Itulah realiti politik yang sama sama kita terimalah”, kata Dato' Seri Ahmad. Oleh itu, Pas janganlah mengamalkan sikap ‘double standard”.1 comment:

ADILLA said...

kesian kami kt parlimen dungun BN kalah, DUN rantau abang pun BN kalah.. harapkan petiundi je BN menang.. berat nanang.. dh hok petiundi menang tu MB xboh tulong gop ke? huhuhu..
kami undi sebab SETIA DENGAN PARTI.. bkn taksub.. :)