Halaman

14 May 2013

Pemancar anjur program pencarian harta karun dan memburu musang

Oleh: Noraini Jusoh

Kelab Radio Amatur dan Rekreasi Terengganu (Pemancar) akan menganjurkan program Mencari Harta Karun ‘Treasure Hunt’ dan Memburu Musang ‘Fox Hunting’ pada 1 Jun depan.

Presidennya, Md Syukri Wan Mohamad Ali berkata, cabaran akan bermula seawal jam 8 pagi di Taman Awam Pantai Batu Buruk dan berakhir kira-kira jam 6 petang di Taman Rekreasi Belukar Bukit.


"Ia berkonsepkan riadah bersama keluarga sambil beramal kerana sepanjang perjalanan program peserta berpeluang menyampaikan sumbangan kepada keluarga miskin.

"Di samping itu, penganjuran program juga bertujuan untuk merapatkan hubungan silaturahim sesama rakan Radio Amatur Terengganu, agensi-agensi tempatan dan komuniti setempat,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Katanya, pendedahan kepada aktiviti ‘Fox Hunting’ dan Sukan Rakyat akan diadakan selepas acara ‘Treasure Hunt’ berakhir.

"Penyertaan dibuka dari 1 Mei sehingga 25 Mei ini dengan yuran RM50 bagi sebuah kenderaan dan dua helai baju akan diberikan secara percuma.

"Cabaran ini terbuka kepada sesiapa yang berminat dan borang penyertaan boleh didapati di laman sesawang rasmi Pemancar,” ujarnya.

Sebarang pertanyaan, boleh berhubung terus dengan setiausaha program, Ahmad Khairul Anwar Mohd Shah Hillmy di talian 016 6668305 untuk keterangan lanjut.

 

No comments: