Halaman

15 March 2014

EKSKLUSIF: ANWAR TIDAK BOLEH TIPU SAYA, SAYA TAHU MENGENAI DIRINYA' KATA DATUK NALLA

“Saya kenal Anwar Ibrahim dan tahu segala tentang moral dan salahlakunya. Dia tak dapat tipu saya walaupun boleh tipu rakyat dan masyarakat yang tidak tahu mengenai moralnya,” kata Datuk Nallakurappan dalam satu pertemuah khas dengan Pengarang Teganukita.

penulis & Datuk Nalla

 Datuk Nalla adalah rakan akrab Anwar suatu ketika dulu yang mengetahui segala skandal yang membabitkan pemimpin berkenaan.

Datuk Nallakaruppan pernah mendakwa Anwar Ibrahim menerima RM60 juta daripada Magnum Corporation Bhd, sebuah syarikat perjudian. Nallakaruppan sendiri menyerahkan wang tunai dengan serahan tangan semasa
Anwar menjadi Menteri Kewangan dan Timbalan Perdana Menteri, Anwar meluluskan banyak lesen perjudian untuk kedai empat nombor ekor.

Nalla turut menyimpan lima pita rakaman di luar negeri dan akan digunakan jika terjadi apa-apa kepadanya “
Sambung Datuk Nalla lagi: “Dia bukan agama punya orang dia hanya berlakon seperti orang taat agama.”

Soalan: Apa pendapat Datuk bila pihak PKR menuduh keputusan mahkamah tidak adil?
  “Apa tidak adilkah lagi sampai 60 kali lebih tangguh dan tangguh berkali-kali atas kehendak Anwar. Berapa kali lagi dia mahu tangguh?”
  Soalan: Dia pergi surau dan masjid dan bersyarah agama?” “Dia boleh tipu ramai rakyat Malaysia, tapi dia tidak boleh tipu sama saya.”

Datuk Nalla juga menyatakan rakyat dipermainkan oleh keluarga Anwar.

Bila dia didapati bersalah kes liwat Saiful, dia tidak boleh bertanding, suruh Wan Azizah, sebelum ini Wan Azizah pernah letak jawatan di Parlimen Permatang Pauh untuk beri laluan kepada Awar, jadi rakyat diperkotak-katikkan sesuka hati,” kata Datuk Nalla lagi.

 
Beliau ditemui ketika sedang mengadakan kempen untuk Barisan Nasional (BN) di sekitar bandar Kajang sempena PRK Dun Kajang.
No comments: