Halaman

13 March 2014

PBSNT jual 7,000 tiket Sabtu ini

Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu (PBSNT) akan menjual 7,000 tiket menjelang perlawanan Liga Super antara Terengganu dan Johor Darul Ta’zim (JDT) di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, Kuala Terengganu, Sabtu ini.

Setiausaha Agungnya, Arpin Draman, berkata jumlah tiket itu hanya untuk tempat duduk terbuka dan tidak termasuk pas bermusim selain tempat duduk berbumbung yang dihadkan.

Katanya, pihaknya terpaksa mengehadkan penjualan tiket untuk langkah keselamatan walaupun stadium itu mampu menampung sehingga 10,000 penonton dalam satu perlawanan.


“Kami hanya menyediakan 100 keping kepada penyokong JDT dan jika mereka datang sendiri membeli tiket di kaunter stadium, itu kita tidak boleh buat apa-apa.

“Penyokong boleh mendapatkan tiket perlawanan mulai jam 10 pagi di kaunter tiket utama stadium Jumaat ini.

 “Pihak kami terpaksa mengehadkan penjualkan tiket atas faktor keselamatan, selain ingin mengelak pelbagai kemungkinan berlaku,” katanya.

Katanya Arpin berkata pihaknya memberi jaminan kawalan keselamatan akan dipertingkatkan berikutan insiden `Terowong Larkin’ pada 1 Februari lalu.

 “Pihak kami dimaklumkan seramai 400 anggotan polis dari Bukit Aman akan ditugaskan pada hari perlawanan itu selaian gabungan tiga polis Pantai Timur, iaitu membabitkan Terengganu, Kelanatan dan Pahang,” katanya.No comments: