Halaman

14 March 2014

Staf Jabatan Perhutanan yang hilang ditemui.

Oleh: Aminudin Ismail.

KAKITANGAN Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu, Wan Saidi Amri Jusoh, 35, ditemui dalam keadaan selamat di Sungai Tongkat, Hulu Chalok, kira-kira jam 11 pagi ini.

Seorang anggota JPAM yang terbabit dengan operasi mencari mangsa, ketika dihubungi Teganukita memberitahu Wan Saidi ditemui oleh sekumpulan pemancing yang datang memancing di sungai berkenaan.


"Selepas menemui kumpulan pemancing itu, Wan Saidi terus menghubungi rakannya dengan mengunakan telefon milik seorang pemancing dan kini anggota penyelamat sedang membawa keluar mangsa yang agak sedikit keletihan itu," katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Setiu, Abdul Rahman Raja Mohamed ketika dihubungi mengesahkan mangsa sudah ditemui dalam keadaan selamat.

Semalam Teganukita melaporkan bahawa Wan Saidi hilang di hutan simpan Kampung Payong, Langkap, Setiu kira-kira jam 2 petang kelmarin, selepas terpisah dengan tiga lagi rakannya ketika membuat bancian balak di hutan simpan itu.

Usaha mencarinya dilakukan oleh PDRM, Bomba, JPAM, Rela dan beberapa kakitangan Jabatan Perhutanan serta beberapa penduduk kampung.

 

No comments: