Halaman

31 January 2014

1,000 penduduk DUN Jabi sertai perarakan maulud


YB Mohd Iskandar mengetuai perarakan maulud di Jabi

Oleh: Mohammad Ishak 

Perarakan sambutan Mauludurasul Peringkat Dewan Undangan Negeri (DUN) Jabi, mencatat sejarah apabila program berkenaan mendapat sambutan luar biasa daripada pelbagai pihak yang menyertainya.

Ini dibuktikan apabila lebih 1,000 peserta menyertai perarakan anjuran Biro Agama, Penyelaras DUN Jabi, Setiu. Perarakan sejauh satu kilometer bermula dari Masjid Kampung Jabi dan mengelilingi perkampungan itu disertai pelbagai lapisan masyarakat beragama Islam di kawasan berkenaan.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Jabi, Yang Berhormat Mohd Iskandar Jaafar mengetuai perarakaan bersama Pegawai Daerah Besut, A Rahim Jusoh, Ketua Polis Daerah Besut dan Superintendan Kamaruddin Mohd Zakaria.

Turut serta ialah pegawai kanan jabatan kerajaan serta pemimpin masyarakat setempat. Selain menyertai perarakan, pengisian program meliputi ceramah dan kuiz berkonsepkan keagamaan.

Mohd Iskandar ketika ditemui bersyukur kerana program berkenaan berjalan lancar dan mendapat sambutan menggalakkan daripada penduduk sekitar DUN Jabi.

“Penyertaan yang ramai membuktikan semangat persaudaraan Islam dan perpaduan dikalangan penduduk setempat amat tebal dan dan masih wujud,” katanya.

No comments: