Halaman

26 January 2014

Wanita tunjang penting dalam parti- YB Ghazali

Oleh: Mastura Jamaldin

Program Rimbunan Budi Jasamu Dikenang ajuran Pergerakan Wanita UMNO Bahagian Hulu Terengganu, merupakan program pertama yang di buat secara besar-besaran telah meraikan seramai 48 mantan ketua wanita .

Program itu disempurnakan, Pengerusi Jawatankuasa Pendidikan dan Tugas Tugas Khas, YB Ghazali Taib.


Katanya,, peranan wanita dalam parti dan organisasi memang tidak dapat dinafikan kerana betapa hebatnya seseorang pemimpin atau organisasi itu namun tanpa wanita ianya akan lemah.

 “Ini menunjukkkan betapa kuatnya pengaruh wanita dalam setiap hala tuju dalam kehidupan .

“Program tersebut merupakan satu langkah yang baik supaya Wanita UMNO Hulu Terengganu terus bersemangat dan maju ke depan dengan tip-tip yang cukup hebat daripada pimpinan UMNO Terengganu.

“Saya sangat teruja dengan kehadiran yang begitu ramai di mana ia menggambarkan kekuatan wanita UMNO Bahagian Hulu Terengganu yang merupakan peraih undi dalam Pilihan Raya Umum (PRU) ke -13 baru-baru ini,” katanya.

Sementara itu, Ketua Pergerakan Wanita UMNO Hulu Terengganu yang juga Ketua Pergerakan Wanita Negeri Terengganu, Hajah Fatimah Hamat berkata, program Itu diadakan bagi merapatkan hubungan silaturahim antara yang lama dan baru.

“Pendekatan yang dilaksanakan itu bukan saja mampu memperkukuhkan parti malah boleh mendengar amanat pemimpin dan seterusnya membaiki segala kelemahan yang ada sebelum menghadapi PRU ke 14 nanti,” katanya.

 

No comments: