Halaman

28 May 2013

Terengganu mampu cipta kejutan

Oleh: Aida Abd Rahman

Tempoh 90 minit perlawanan separuh akhir kedua yang bakal berlangsung petang ini, bukan suatu yang mustahil untuk Terengganu mencipta kejutan sekaligus meleburkan impian Kelantan, untuk mara ke pentas akhir Piala FA .

Mungkin di atas kertas, peluang anak didik E Elavarasan kelihatan agak tipis berikutan ketinggalan 1-4 ketika perlawanan separuh akhir pertama di Kota Bharu, namun semangat juang dan sikap tidak mengenal putus asa mampu mencipta keajaiban pada perlawanan di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, Kuala Terengganu, hari ini.

E Elavarasan yang mengakui peluang hampir tertutup untuk anak buahnya mengatasi Kelantan akibat jurang gol yang besar di tempat lawan tempoh hari, tetap optimis pasukan Terengganu masih berupaya memanfaatkan aksi di laman sendiri pada saat-saat genting ini.

“Pemain tekad menebus kekalahan Sabtu lalu walaupun di atas kertas kelebihan milik pasukan Kelantan.

“Bagaimanapun, ini bola sepak, apa sahaja boleh terjadi. Lihat sahaja di Kota Bharu tempoh hari, tuan rumah ketinggalan tapi bangkit pada akhir perlawanan.

“Jadi, tidak mustahil situasi serupa juga berpihak kepada Terengganu petang ini,” katanya.

Beliau juga berharap semua kesebelasan yang diturunkan mampu menggalas tugas menguasai perlawanan penentuan itu dan meranapkan keyakinan anak buah Bojan Hodak yang hampir mengesahkan tempat ke final menerusi `percaturan bodoh' pasukan itu.


No comments: