Halaman

26 May 2013

YPU perluas rangkaian T'Cafe Mr. Burger

Oleh: Suriati Ali 

Yayasan Pembangunan Usahawan Terengganu (YPU) merancang untuk mengembangkan operasi rangkaian restoran francais jenama T’Cafe Mr Burger dengan membuka cawangannya di setiap negeri .

 Ketua Pegawai Eksekutifnya, Azmi Razik berkata, buat masa ini, T'Cafe Mr. Burger mempunyai tiga cawangan iaitu di Chendering, Paka dan terbaharu di Pusat Dagangan Terengganu (TTC).

 Katanya, dua lagi cawangan iaitu masing-masing di Air Putih, Kuantan dan Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) di sini akan dibuka dalam masa terdekat.

"Sasaran kita selepas ini ialah setiap negeri ada cawangan T'Cafe Mr. Burger, bagaimanapun sebelum memastikan impian itu tercapai, kita akan membuat beberapa penambahbaikan termasuk memperkemaskan kualiti perkhidmatan serta mutu produk," katanya.

 Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri majlis perasmian outlet ketiga T'Cafe Mr. Burger di TTC yang dirasmikan oleh Pengerusi Jawatankuasa Usahawan, Pembangunan Luar Bandar, Kepenggunaan dan Koperasi negeri, Roslee Daud, semalam.

Hadir sama, Pengarah Urusan T'Cafe Mr. Burger, Mohd. Wahyu Affandy Zainudin. Dalam pada itu, Azmi yakin kedai ketiga T'Cafe Mr. Burger di TTC mampu memberi pulangan jualan sehingga RM3,000 sehari dalam tempoh beberapa bulan sahaja.

Beliau berkata, keyakinan itu berasaskan lokasi TTC yang sentiasa menjadi tumpuan ramai khususnya setiap hujung minggu dan musim cuti sekolah.

 "Ketika ini, purata jumlah jualan di dua lagi kedai iaitu di Chendering serta di Paka, Dungun ialah di antara RM1,000 hingga RM1,500 sehari.

 "Bagaimanapun, dengan lokasi strategik serta permintaan terhadap produk T'Cafe Mr. Burger seperti burger, roti john, murtabak raja, lasagna serta nasi ayam golek yang semakin meningkat, kita yakin sasaran jualan di TTC tidak mustahil untuk dicapai," katanya.

 

No comments: