Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    2 months ago

31 October 2011

JPNT anjur 500 program pupuk muafakat

Oleh: Suriati AliPendekatan Jabatan Penerangan Negeri Terengganu (JPNT) menganjurkan lebih 500 program di peringkat negeri dan daerah pada setiap tahun, mampu memupuk semangat muafakat dan tolenrasi antara pelbagai lapisan masyarakat tempatan.Pengarah JPNT, Puan Azizah Awang, berkata semua program yang dirancang itu membabitkan peruntukan lebih RM800,000 selain berdasarkan Penunjuk Prestasi Utama (KPI) kementerian dan jabatan.


"Semua program adalah mengikut sasaran tertentu dan kesesuaian sesuatu tempat. Setakat ini, sebanyak 90 peratus daripada program itu telah dijalankan," katanya kepada Teganukita.Puan Azizah berkata, semua aktiviti jabatan itu melibatkan kumpulan sasar seperti Institusi Pengajian Tinggi Awam dan Swasta, kakitangan kerajaan, pelajar, masyarakat pelbagai kaum dan belia.


“Selain itu, jabatan itu juga mengadakan program Wacana Bicara 1Malaysia di peringkat sekolah selain menubuhkan Kelab Setia di setiap sekolah menengah yang akan membantu menyebarkan dasar kerajaan.“Jabatan turut mewujudkan Komuniti 1Malaysia yang sebelum ini dikenali sebagai Komuniti Bestari di 83 mukim untuk semua pihak hingga akar umbi,” katanya.

Program Kembara Ramadan Jalur Gemilang 2011 turut dianjur bagi menyemarakkan sambutan bulan kemerdekaan ke-54 yang disesuaikan dengan suasana bulan Ramadan.