Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    2 months ago

03 November 2011

Besut dapat Ketua Siasatan Jenayah (KSJ) baru

Oleh: Mohammad Ishak


Kasmani (kiri) menerima serah tugas dari Rozaimi (kanan) sambil diperhatikan Noor Zainy semalam


Selepas lima bulan tidak mempunyai Ketua Siasatan Jenayah (KSJ), Ibu Pejabat Polis Daerah Besut, Kampung Raja, akhirnya mendapat seorang penyandang tetap memikul tanggung jawab memerangi jenayah.

Berikutan kekosongan jawatan itu IPD Besut semalam mendapat pegawai baru, ASP Kasmani Hassan.46, sebagai KSJ baru untuk bertugas di Ibu Pejabat Polis Daerah itu.

Sebelum ini jawatan itu terpaksa dipangku oleh Chiff Inspektor Rozaimi Ibrahim, dalam tempoh berkenaan sebelum diisi oleh Kasmani yang sebelum ini mengetuai Bahagian Nakotik di Ibu Pejabat Polis Daerah, Batu Pahat, Johor.

Satu majlis serah dan terima tugas antara Rozaimi dan Kasmani berlangsung di Bilik Gerakan IPD Besut, Kampung Raja, sambil disaksikan oleh Timbalan Ketua Polis Daerah Besut, DSP Noor Zaini Mohd Nor semalam.

Noor Zaini berkata, walapun jawatan penting itu tidak diisi dalam tempoh berkenaan namun pemangkunya dapat menjalankan tugas dengan baik dan berkesaan dalam usaha memerangi jenayah di daerah Besut.

Katanya, dengan kehadiran pegawai baru bagi mengisi kekosongan sebelum ini diharap PDRM Daerah Besut dapat meningkatkan lagi tugas dan tanggungjawab membanteras kegiatan berkenaan.

Sementara itu, Kasmani ketika ditemui pada majlis itu berazam untuk menjalankan tugas yang diamanahkan dengan berusaha bersungguh-sungguh menaikkan pasukan Polis terutama mengurangkan kadar jenayah.

“Apa yang penting, saya akan mendapat kerjasama dan sokongan bukan sahaja daripada anggota pasukan malah lebih penting penduduk daerah ini diajak sama-sama memerangi kegiatan berkenaan,” katanya.