Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    3 weeks ago

13 November 2011

Tuan rumah kejohanan Sepak Takraw Super Series Istaf bukan milik Terengganu

Oleh FAUZI MOHD

Harat Terengganu untuk menjadi tuan rumah kejohanan Sepak Takraw Super Series Istaf yang dijadual berlangsung Disember ini berkecai apabila Malaysia tidak dipilih sebagai tuan rumah kejohanan itu tahun ini.

Pengerusi Persatuan Sepak Takraw Negeri Terengganu (PSTNT), Mohd Shapian Ali berkata, persatuan itu akur dengan keputusan yang dimaklumkan Presiden Persatuan Sepak Takraw Malaysia (PSM), Datuk Ahmad Ismail itu kepadanya.

“Saya telah terima emel daripada PSM (Ahmad) dua tiga hari lepas memaklumkan berhubung perkara itu.

“Kita tidak dimaklumkan di mana pula kejohanan itu akan diadakan,” katanya di sini baru-baru ini.

Mohd Shapian yang juga Naib Presiden PSM berkata, kerajaan negeri telah memberi lampu hijau kepada PSTNT untuk menganjurkan kejohanan tersebut dan sesuatu yang menyedihkan apabila kejohanan itu tidak diadakan di Terengganu.

Mohd Shapian berkata, kejohanan super series yang dijadual Disember ini merupakan yang kedua daripada lima siri, dengan yang pertama diadakan di Bangkok, Thailand awal September lepas.