Halaman

16 February 2014

Cakna Rakyat Parlimen Setiu diteruskan.

Zulkifli dan Iskandar di rumah seorang pesakit di Tok Dor.
BAGI memastikan semua penduduk mendapat manfaat daripada Program Cakna Rakyat Parlimen Setiu, kini Cakna Rakyat pusingan kedua pula dilaksanakan iaitu membabitkan beberapa kampung di Dun Jabi, kelmarin.

Program yang bertujuan untuk menyelami denyut nadi rakyat itu menziarahi beberapa rumah pesakit dan warga emas serta mengenalpasti pelbagai permasalah penduduk untuk diselesaikan.

Di Dun Jabi kelmarin itu, sebanyak lapan buah rumah dikunjungi iaitu dua di Kampung Tok Tor, Kampung Baru Tok Dor (2), Kampung Anak Ikan Dalam dua buah rumah dan Kampung anak ikan (4).
Rombongan ketika menziarahi rumah orang meninggal.

 Adun Jabi, Mohd Iskandar Jaafar, berkata seramai kira-kira 20 peserta menyertai rombongan cakna rakyat itu terdiri daripada Wanita, Pemuda, Putri UMNO dan beberapa pengerusi JKKK.

"Pada program itu juga, kita mengunjungi rumah dua penduduk yang meninggal dunia iaitu di Kampung Tok Dor dan Kampung Bukit Tanah.

"Saya mengharapkan program ini dapat diteruskan dengan baik dan lancar supaya semua kampung dapat kita ziarahi pada pada tahun ini, Insya Allah," katanya yang turut menghulurkan hamper kepada pesakit dan wargaemas.

Sementara itu, Ahli Parlimen Setiu, Che Zulkifly Jusoh, berkata beliau akan terus sentiasa berada di samping rakyat sekiranya tidak mempunyai tugas di Parlimen kerana mahu memastikan penduduk di Parlimen Setiu ini sentiasa mendapat perhatian kerajaan.- Aminudin Ismail.
Di rumah seorang wargaemas.
En.Zul bersama Iskandar sempat berjenaka dengan Mohd Abdul Rahman dari Kampung Tok Dor.

 

No comments: