Halaman

16 February 2014

Gambar itu Palsu- Neelofa.

Neelofa...hentikan fitnah.
Oleh: Aminudin Ismail.

PELAKON Neelofa Mohd Noor mengesahkan bahawa gambar dia bersama Menteri Besar Terengganu, Dato' Seri Ahmad Said yang tersebar di internet itu adalah palsu dan ia sengaja diadakan bagi mengaibkan dia dan MB Terengganu.

Neelofa ketika memberitahu Teganukita melalui perantara rakan karibnya, Tengku Khalidah Tengku Bidin, Neelofa (25) berkata, gambarnya bersama Ahmad Said itu yang kini tersebar di beberapa media sosial dan blog itu sengaja dicipta bagi mencemarkan nama baik MB Terengganu, juga dia sendiri.

“Ini adalah gambar ‘superimposed’. Gambar asal adalah gambar saya bergambar dengan arca lilin actor Hollywood, George Clooney ketika saya berkunjung ke LA (Los Angeles) tidak lama dulu. 

“Pihak tidak bertanggungjawab sudah manipulasi gambar itu dengan menukarkan wajah Clooney kepada wajah MB Terengganu. Ini adalah satu penipuan dan fitnah yang mengaibkan kedua-dua pihak,” katanya.

Pelakon jelita yang pernah membintangi beberapa filem dan drama itu turut menunjukan sekeping gambar asal dia dan patung lilin itu kepada Tengku Khalidah.

Dengan penjelasan ini, Neelofa meminta supaya fitnah itu dihentikan segera dan dia mahu sesiapa yang menerima gambar yang diubahsuai itu tidak dihantar (forward) kepada orang lain.

“MB Terengganu menjadi mangsa fitnah, begitu juga dengan saya. Atas semangat saudara sesama Islam, saya mengharapkan pihak terbabit hentikan fitnah itu segera kerana ia tidak mendatang apa-apa faedah,” katanya.

Teganukita semalam, melaporkan berita penafian Dato’ Seri Ahmad Said mengenai gambar beliau bersama Neelofa yang tersebar luas di internet.

"Kerja mengedit gambar ni bukan mudah, nak suruh nampak macam betul, tetapi ada yang sanggup melakukan kerja fitnah begitu dan tidak takut kepada dosa dan larangan Allah' kata Ahmad Said.

Dalam pada itu, MB Terengganu itu juga turut menjelaskan mengenai hal sebenar perkara itu ketika berucap merasmikan Majlis Penyampaian e.Book di Dewan Undangan Negeri (Dun) Kijal, di Kemaman, hari ini.


No comments: