Halaman

18 April 2014

MB rasmi 'retreat' UMNO Marang.

MB berucap ketika merasmikan majlis.
Oleh: Aminudin Ismail.
Foto: Zulkifli Putra.

SERAMAI kira-kira 100 jawatankuasa UMNO Bahagian Marang menghadiri Retreat UMNO Marang 2014 yang diadakan di Gambang Resort, Pahang, malam tadi bagi mengukuhkan lagi jentera parti UMNO Bahagaian  itu terutamanya untuk menghadapi Pilihanraya Umum (PRU) ke 14 nanti.

Program jati diri dan pemantapan politik itu dirasmikan oleh Menteri Besar Terengganu, Dato' Seri Ahmad Said dan membabitkan semua sayap UMNO iaitu Bahagian, Wanita, Pemuda dan Puteri UMNO.

Ketua UMNO Bahagian Marang, A.Latiff Awang, berkata dengan adanya retreat itu, beliau berharap permasalahan dan arah tuju parti dapat disempurnakan supaya UMNO Bahagian Marang akan kembali teguh dan mampu menawan semula beberapa kawasan yang tewas dalam PRU ke 13 lalu. 


Sebahagian peserta retreat yang hadir.
"Harapan saya kepada semua peserta yang menyertai retreat ini, semoga retreat kita ini dapat membuat satu rumusan yang boleh menjadi landasan kepada UMNO Marang untuk bergerak ke depan khususnya dalam usaha menawan semula kawasan yang kita tewas dalm PRU lalu.

"Retreat ini amat penting untuk kita membicarakan perkongsian dan saya mengharapkan satu idea baru, pandangan baru dan cara baru untuk kita menawan hati pengundi," katanya.

A.Latiff berkata, kini pihaknya sedang merancang beberapa stragetegi untuk menawan semula DUN Alor Limbat dan Bukit Payong yang dan satu Parlimen yang tewas dalam PRU lalu.

Latiff...yakin tawan semula Parlimen Marang.
"Insya Allah sokongan dan kerjasama yang padu semua pihak kita nampak tidak menjadi satu kepayahan untuk menang dan yang penting adalah kita semua perlu bersatupadu." katanya.

Dalam pada itu dalam ucapan perasmiannya, Menteri Besar mahu semua ahli UMNO supaya bersatupadu, bermuhasabah diri, seia sekata dan lahirkan jati diri supaya UMNO akan terus mendapat tempat di hati penduduk di negeri ini.

Turut hadir ialah Ketua Penerangan UMNO negeri, Dato' Abdul Rahman Bakar dan beberapa pemimpin UMNO Marang.
Peserta asyik mendengar ucapan MB.

Ahmad menerima cenderahati.
Sambutan harijadi untuk MB dan Ketua Wanita Marang.
Abdul Rahman bersalaman dengan Ahmad Said sambil diperahati Latiff (kiri).

 

No comments: