Halaman

19 April 2014

Sekitar Pra Pelancaran 20 Tahun GiatMara Batu Rakit/ Tingkatkan hubungan dengan GiatMara- Bazlan.

Bazlan bergambar kenangan bersama staf GiatMara.
Oleh: Aminudin Ismail.

KIRA-KIRA 100 jemputan hadir pada Majlis Pelancaran Permulaan (Soft Launch) 20 Tahun Giat Mara Batu Rakit yang diadakan di perkarangan pusat latihan kemahiran itu di Batu Rakit, hari ini.

Majlis yang dirasmikan oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Batu Rakit, Bazlan Abdul Rahman itu turut dihadiri wakil Pengarah Mara, Pengarah GiatMara negeri, Pengurus GiatMara Batu Rakit Renie Kasriana Kaman dan beberapa jemputan lain termasuklah guru besar sekolah dan beberapa Pengerusi JKKK Dun Batu Rakit.

Dalam ucapanya, Bazlan mahu pemimpin masyarakat di Dun Batu Rakit sentiasa menjalinkan hubungan rapat dengan pihak pentadbiran GiatMara supaya segala aktiviti dapat dilakukan bersama.

Bazlan mencuba membuat 'layer' cake.
"Tanpa kita sedari, GiatMara Batu Batu Rakit ini sudah 20 tahun wujud. Selepas ini kita harap Pengerusi JKKK, Ketua Wanita, Ketua Pemuda dan Ketua Puteri biar kita tahu bahawa ada GiatMara di Batu Rakit ini yang boleh membantu anak-anak di kawasan kita ini untuk mempelajari kursus kemahiran yang kita tawarkan," katanya.

Bazlan mahu semua pihak semua mengambil berat tentang pelajar yang melanjutkan pelajaran di GiatMara itu supaya masa depan pelajar yang mengikuti kursus akan lebih terjamin apabila mereka manamatkan pengajian mereka.

Pada majlis itu juga Bazlan sempat melawat tempat pengajian kursus 'Confentionary and Bakery' di mana wakil rakyat itu mencuba kek yang dibuat sekumpulan penduduk Batu Rakit yang melakukan kursus segera di tempat itu.
Pengurus GiatMata Batu Rakit berucap.

Antara jemputan yang hadir.

Jemputan mendengar ucapan Bazlan.

Penduduk turut hadir memberi sokongan.

Antara pemimpin masyarakat yang hadir,

Pengerusi JKKK menerima penghargaan.

Staf menerima surat perlantikan.


 Tenaga pengajar menerima surat perlantikan.
SUK Dun menerima surat penghargaan.

Pengarah GiatMara memberi surat penghargaan .

Wakil Pulau Redang turut menerima penghargaan.

Peserta kursus bergambar bersama produk yang dihasilkan.

Seorang tenaga pengajar menunjukan kek yang dihasilkan


 

No comments: