Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    2 months ago

18 April 2014

UMNO BAHAGIAN MARANG BERDIRI TEGUH MENYOKONG KEPIMPINAN DS HAJI AHMAD SAID SEBAGAI MENTERI BESAR DAN PENGERUSI BPUNT

Teganukita melaporkan dari Gambang Kuantan: 

 Retreat Umno Bahagian Marang Terengganu malam tadi, sebulat suara menyokong penuh kepimpinan Dato’ Seri Haji Ahmad Said sebagai Menteri Besar Terengganu dan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Negeri Terengganu (BPUNT).
  Ketua Umno Bahagaian berkenaan, YB A.Latiff Awang ketika berucap di majlis perasmian retreat itu juga menyatakan, Umno Bahagian Marang berdiri teguh di belakang Menteri Besar untuk terus membangunkan negeri dan rakyat Terengganu.
Retreat yang berlangsung di sebuah resort di Gambang Kuantan bermula semalam telah dirasmikan oleh Menteri Besar, Dato’ Seri Haji Ahmad Said. Retreat Umno Bahagian itu membabitkan semua saf kepimpinan peringkat Bahagian dan sayap-sayap termasuk jawatankuasa veteran Umno bahagian berkenaan.
 Dato’ Seri Haji Ahmad melahirkan ucapan terima kasih di atas sokongan itu dan meminta usaha memperkukuhkan parti terus dilakukan terutama bagi mengekalkan kemenangan di kawasan yang telah dimenangi BN dan mengatur strategi bagi mengambil balik kawasan yang tewas.
 Tujuan diadakan retreat di semua peringkat sebagaimana keputusan BPUNT ialah untuk mengkaji kekuatan dan kelemahan dan seterusnya mengatur strategi ke arah memperkukuhkan UMNO dan BN, terutama bagi persiapan awal menghadapi pilihan raya akan datang.