Halaman

15 April 2014

"TEMBOR LARI' SIDANG DUN KETIKA PIHAK KERAJAAN MEMBUAT PENGGULUNGAN
Inilah pemimpin Pas, bercakap berdegar-degar, tetapi bila pihak kerajaan memberi penjelasan pemimpin utama mereka tidak masuk ke persidangan Dewan Undangan Negeri.

 Situasi ini dirakamkan pada sesi petang ini, didapati Prsiden Pas, Dato’ Seri Abdul Hadi Awang yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun ) Rhu Rendang “ponteng”.


Ketika penulis bertanya kepada Presiden Pas bila melihat belau meninggalkan dewan dengan selamba beliau menjawab “Ada orang hendak jumpa”.

 Turut tidak hadir di persidangan petang ini ketika pihak kerajaan membuat penggulungan ialah Adun Wakaf Mempelam, Haji Mohd Abdul Wahid bin Endut yang juga merupakan ketua barisan pembangkang Dun Terengganu.

 Petang ini Ahli-ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri dan Menteri Besar, Dato’ Seri Haji Ahmad Said berucap kepada dewan menjelaskan perkara-perkara yang dibangkit sepanjang sidang selama tiga hari itu selepas dirasmikan oleh Duli Yang Maha Mulia Sultan Ahad lalu, bagi penggal kedua Dewan Undangan Negeri ke 13.

 Di luar mengkirtik berbagai-bagai tentang kerajaan, bila kerajaan hendak membuat penjelasan mereka pula tidak hadir ke persidangan. Fikir-fikirlah!!


No comments: