Halaman

14 April 2014

Tingkatkan komunikasi kerajaan dan rakyat- Pengarah APMT

Pegarah APMT, Haji Roshali (kanan) bersama Ruslan di Pejabat UKOM, hari ini.
Oleh: Amirullah Othman dan Aminudin Ismail. 

PENGARAH Agensi Pembangunan Masyarakat Terengganu, (APMT) Haji Roshali Taha meminta supaya maklumat dan komunikasi kerajaan dan rakyat dapat dipertingkatkan, khususnya melalui peranan Unit Komunikasi Negeri (UKOM) sebagai agensi yang turut berada terus di bawah Pejabat Menteri Besar sebagaimana APMT juga.

Katanya, Menteri Besar, Dato’ Seri Haji Ahmad Said mahu mempastikan kaedah komunikasi kerajaan -rakyat berjalan dengan berkesan dan peranan UKOM perlu diperhebatkan lagi.

Beliau berkata demikian sewaktu mengadakan perjumpaan dengan pegawai dan petugas UKOM di Pejabat Unit Komunikasi Negeri, Jalan Pejabat di sini hari ini.

Roshali sampaikan surat tahniah kepada petugas UKOM
Beliau mengambil masa lebih sejam untuk bertemu pegawai dan petugas di pejabat UKOM hari ini. Hadir sama, Timbalan Pengarah UKOM, Ruslan Abdul Rahman. Pengarah APMT itu turut menyampaikan surat ucapan tahniah lantikan kepada beberapa kakitangan.

Dalam ucapannya, Haji Rosali mahu semua warga UKOM bekerja lebih gigih lagi bagi meningkatkan produktiviti dan kualiti jabatan selaras dengan tuntutan teknologi masa kini.

“Saya secara peribadi mengucapkan tahniah dan terima kasih bagi pihak kepimpinan negeri kepada semua petugas UKOM kerana turut memainkan sehingga BN memenangi PRU ke 13 baru-baru ini.

“Saya sebagai Pengarah APMT , bagi saya setiap petugas saya hargai di atas sumbangan penting dengan cara dan sumbangan masing-masing. Kita adalah satu keluarga dan anda semua yang bekerja di UKOM dan APMT adalah orang yang terpilih kerana bukan semua orang boleh bekerja di sini,” katanya.

Haji Rosali juga mengingatkan kepada wartawan, jurgambar dan lain lain yang bekerja di UKOM ini supaya mendapat maklumat yang tepat dan terkini bagi disampaikan kepada orang ramai serta memberi kerjasama sepenuhnya kepada Timbalan Pengarah yang diberi tanggungjawab untuk menjalankan operasi UKOM dengan berkesan.

Beliau yakin dan percaya, bahawa UKOM dapat memainkan peranan yang berkesan dan lebih produktif lagi bagi membantu kerajaan di bawah pimpinan Menteri Besar, Dato Seri Ahmad Said.

Sementara itu, Ruslan mengucap penghargaan dan terima kasih di atas keperacayaan yang diberikan kepadanya di UKOM untuk menjalankan operasi dan kerja-kerja yang amat mencabar dan yakin dengan bimbingan dan panduan Haji Roshali serta pucuk pimpinan negeri , UKOM akan berada di tahap yang terbaik dan memuaskan sebagai agensi komunikasi negeri yang berkesan.

 

No comments: