Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    3 weeks ago

02 August 2011

Tatiuc bakal bina asrama baru

Oleh: Suriati Ali

Kolej Universiti Tati (Tatiuc) bakal mendapat sebuah asrama pelajar baru yang serba lengkap apabila pembinaannya akan dimulakan dalam masa terdekat ini dan dijangka siap dalam tempoh dua tahun lagi.

Rektornya Dr. Mohd Rozailan Mamat@Ibrahim, berkata Tatiuc telah pun mendapat surat kelulusan bagi pembinaan asrama berkenaan daripada kerajaan negeri dan apabila siap kelak ianya dapat menampung kira-kira 2000 pelajar dalam satu-satu masa.

“Tatiuc sudah mempunyai tapak sesuai i bagi pembinaan bangunan asrama berkenaan dan ianya adalah sebahagian daripada insfratruktur asas yang dirancang untuk menaiktaraf Tatiuc sebagai sebuah universiti kemahiran penuh pada tahun 2015 nanti,” katanya.

Katanya, kemudahan bangunan asrama yang ada pada masa ini tidak dapat menampung keperluan dan pertambahan pelajar yang semakin mendesak berikutan menerima banyak permohonan pada setiap tahun termasuk daripada pelajar luar negara.

“Tatiuc telah menggunakan semua kemudahan asrama yang ada termasuk kemudahan asrama di Pusat Latihan Antarabangsa (ITC) serta akan menyewa beberapa bangunan di Awana Kijal untuk dijadikan tempat penginapan sementara pelajar,” katanya.