Halaman

21 November 2013

300 penduduk terima agihan projek Touch Point


Idris menyampaikan peralatan memasak kepada peserta.

Oleh: Mohammad Ishak 

Golongan berpendapatan rendah tidak pernah diabaikan dalam setiap pengagihan dan bantuan yang disalurkan oleh jabatan dan agensi kerajaan negeri ini, sebaliknya mereka sentiasa diberi keutamaan dalam pemberian bantuan.

Nasib 300 golongan terbabit dari daerah Besut adalah antara yang beruntung kerana mereka diberi perhatian menerusi program “Touch Point” apabila Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) Kawasan Gerai,turut melaksanakan pengagihan bantuan.

Majlis yang berlangsung di Dewan Ehsan, Umno Bahagian Besut, yang dirasmikan Menteri Pendidikan II,Dato’ Seri Idris Jusoh yang juga Ahli Parlimen Besut membuktikan mereka tidak pernah dipinggirkan oleh pihak terbabit.

Pengurus LPP Gerai, Hasmadi Hassa berkata, penerima terbabit menerima peralatan memasan dan memancing yang disampaikan sendiri oleh Idris pada majlis berkenaan.

Katanya, penerima termasuk pemuda dan puteri diberi peralatan berkenaan bagi memudahkan mereka menjalani aktiviti berasas ekonomi melalui projek masing-masing.

Hasmadi berkata, dengan adanya kemudahan peralatan itu penerima dapat memanfaatkannya untuk membuat kuih dan kemudahan lain.

Idris ketika berucap pada majlis itu, mahu golongan pemuda dan puteri lebih aktif dalam aktiviti ekonomi kerana ia mampu menjana pendapatan diri dan keluarga.